Pleier å kjøpe - men nå selger AKA eiendommer

IKKE NOE DRAMA: - For oss er det ikke noe dramatikk i dette, snarere tvert imot, sier investeringssjef i AKA, Hallvard Thoresen.

IKKE NOE DRAMA: - For oss er det ikke noe dramatikk i dette, snarere tvert imot, sier investeringssjef i AKA, Hallvard Thoresen. Foto:

AKA selger fem eiendommer i Innlandet.

DEL

Salget er på 11.500 kvadratmeter eiendomsmasse og kjøper er Tema Eiendom, melder AKA på sine nettsider fredag.

Det er vanligere at Hønefoss-selskapet melder om store oppkjøp enn om store salg. Gjennom fjoråret var AKA på storhandel over hele landet, og skaffet seg over 70.000 nye kvadratmeter med handelsarealer.

– Det at AKA selger endrer ingenting i forhold til at AKA er en langsiktig og aktiv eiendomsbesitter. For oss er det ikke noe dramatikk i dette, snarere tvert imot, sier investeringssjef i AKA, Hallvard Thoresen til Ringerikes Blad.

Planen er å fortsette å investere i nye handelseiendommer i 2020. Men selskapet varsler at de vil selge unna eiendom oftere i tiden fremover.

LES OGSÅ: Byggestart på Aka-tomta etter påske

– Å tilpasse porteføljen i forhold til leietakermiks og geografi er helt naturlig når vi nå eier over 220 eiendommer i hele landet, sier daglig leder, Paal Haakensen.

Eiendomsselskapene som nå selges er Aslak Bolts gate AS, Ottestad Butikkeiendom AS, Løten Butikkeiendom AS, Gjøvik Butikkeiendom AS og Veierød Eiendom AS.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags