Gå til sidens hovedinnhold

Bygger ladestasjoner ved alle videregående skoler

Artikkelen er over 3 år gammel

GRAN: Nå skal alle de videregående skolene i Oppland få ladestasjoner for ladbare elbiler.

Ladestasjonene skal være tilgjengelige for ansatte og gjester ved skolene i skoletiden og for offentligheten etter skoletid. Antallet ladestasjoner pr. skole skal dimensjoneres til ca. 10 prosent av antallet parkeringsplasser for ansatte. Mulighetene for å lade bilen er med andre ord ikke ment for elevene.

Saken skal opp i fylkesutvalget tirsdag 5. desember.

Forslaget innebærer at Hadeland videregående vil få 9 ladepunkter, Lena-Valle avdeling Lena 10 og avdeling Valle 7, Fagskolen Innlandet 6, Gjøvik videregående 14, Dokka og Raufoss 5 og Valdres vgs. 12.

Totalt skal det etableres 107 ladepunkter rundt om i fylket, noe som vil koste fylkeskommunen 5,6 millioner kroner. Dette vil skje i løpet av 2018 eller 2019.

Men brukerne må betale for ladingen. I mange tilfeller er gratis lading en tilfredsstillende løsning. Men fylkesrådmannen påpeker at ulempen er at ladestasjonen kan bli brukt som parkeringsplass og at ladbare biler kan bli stående over lengre tid og blir til hinder for andre som trenger lading.

– Erfaring fra Hadeland vgs er at de har prøvd en praksis med gratis lading i tre og en halv time som maksimaltid, men at dette fungerer dårlig – bilene blir ofte stående over lengre tid og det blir gjerne «først til mølla» prinsippet som gjelder, går det fram av sakspapirene.

Kommentarer til denne saken