(Romerikes Blad)

– En del av årsaken er at vi ikke har lyktes med differensieringen mellom Elkjøp og Lefdal. Hadde vi nådd andre kundegrupper med et litt forskjellig utvalg, så hadde vi nok ikke gjort dette, sier Elkjøp-leder Fredrik Tønnesen til Dagens Næringsliv.

Elkjøp kjøpte Lefdal i 1996. Nå eies både Lefdal og Elkjøp av den engelske elektronikkgiganten Dixon Cardphone. Fra 15. januar blir Lefdal-butikkene helintegrert i Elkjøp.

I en pressemelding trekker Tønnesen fram konkurransen fra nettbutikker og internasjonale aktører som Amazon som en grunn til at de satser på én istedenfor to kjeder.

 

De 21 Lefdal-butikkene har en samlet omsetning på 2,5 milliarder kroner i året. Selve butikkdriften har de siste tre årene gitt et samlet underskudd på nærmere 30 millioner kroner. En Lefdal-butikk i Trondheim og en Elkjøp-butikk i Haugesund legges ned i forbindelse med sammenslåingen.

 

Lefdal har blant annet en stor forretning på Strømmen Storsenter.

Ifølge Tønnesen kommer ikke sammenslåingen til å få stor betydning for Lefdal-kundene på Strømmen.

– Vi har samme kundesenter og service- og reparasjonsordninger allerede. Det eneste du som kunde vil merke, er at vi får bedre garantier og lavere priser, sier Elkjøp-sjefen i en pressemelding.