Gå til sidens hovedinnhold

Fikk Lamborghini til 5,5 millioner kroner beslaglagt

Artikkelen er over 7 år gammel

Daglig leder Tony Andre Johansen i TJ Auto på Roa fortviler, etter at de fikk beslaglagt en Lamborghini Aventador Roadster til 5,5 millioner kroner på Svinesund torsdag kveld.

– Vi er veldig fortvilet. Vi hadde gjort alt riktig fram til vi ankom grensa. Vi hadde alle papirene i orden og hadde deklarert momsen på forhånd. Dessverre kjørte vi feil på grensa, og kom over den gamle Svinesundbrua. Vi skulle svinge tilbake 500 meter til tollstasjonen, men det rakk vi ikke før vi ble stoppet i kontroll. Det er beklagelig, men vi håper det løser seg, sier Johansen.

Tollvesenet bekrefter at de har stoppet bilen og tatt den i forvaring mens de undersøker om alle avgifter er betalt.

– De som fører biler inn i landet, skal uansett kjøre på rødt. Når de kjører på grønt, har de gjort noe galt, sier kontorsjef Wenche Fredriksen i Tollvesenet.

Hun legger til at det trolig blir en politisak.

– Så får de vurdere hva som skjer med saken, sier hun.

Johansen forteller at de har ventet i tre år på bilen og hadde avtale med biltilsynet om registrering av den spesielle bilen fredag. Etter det han kjenner til er det lenge siden det har kommet en slik bil til Norge,

– Det er enormt store verdier det er snakk om her, så dette er bare tragisk, sier han.

Det er ingen mulighet for at vi har forsøkt å lure noen. Vi kjørte bare feil etter å ha tatt en matbit på grensa. Vi håper det er mulig å rette opp i en menneskelig feil når vi beviselig har alle papirer i orden. Uansett hadde vi ikke fått registrert bilen uten godkjenning fra Tollvesenet, sier Johansen.

Han forteller at det er flere som har vist interesse for bilen, men foreløpig har de ingen konkret kjøper på hånden.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.