Hadeland-talenter til skandinavisk finale i verdens største teknologi- og kunnskapskonkurranse

First Lego League Gjøvik 2019

First Lego League Gjøvik 2019 Foto:

Laget PowerBuilders består av seks deltakere som utmerket seg innenfor flere deler av konkurransen. De ble lørdag tildelt Championsprisen, 2. plass i Robotprisen og nominert til Prosjektprisen og Teknologiprisen. Talentene får dermed æren av å representere Hadeland i den skandinaviske finalen i Roskilde den 30. november.

DEL

Lørdag var det duket for regionale finaler i verdens største kunnskaps- og teknologikonkurranse for barn og unge mellom 10 og 16 år. Over 400 norske lag fra 23 norske byer var samlet på Gjøvik for å kjempe om utmerkelser innen innovasjon, forskning og teknologi, samt en finalebillett til den skandinaviske finalen.

LES OGSÅ: Forbereder seg til First Lego League i Alfa-bygget: – Målet er å gå videre til Danmark

Med smarte byer som tema lot dommerne seg imponere av Hadeland-talentene og deres innovative løsninger for fremtidens byer.

– Jeg er veldig imponert over laginnsatsen til PowerBuilders fra Hadeland og de andre lagene fra finalen på Gjøvik. De unge talentenes læringsvilje og engasjement for å skape fremtidens byer viser at den yngre generasjonen har et stort ønske om å løse morgendagens utfordringer, sier Cathrine Instebø, sponsorsjef Equinor Morgendagens Helter.

– FIRST LEGO League gir barn og unge utfordringer fra den virkelige verden - utfordringer som ikke har fasit! Med smarte byer som årets tema, går lagarbeid og fantasi hånd i hånd. De unge talentene må samarbeide godt om å skape innovative og bærekraftige løsninger for fremtidens byer og bygder. Jeg er sikker på at noen av fremtidens ingeniører og byplanleggere finnes blant årets deltakere. De kommer garantert til å bygge en bedre fremtid sammen, sier Silje Kumeus fra FIRST Scandinavia.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags