Kåre Willoch til Rudsætra under årets veterandag

Til Rudsetra: Kåre Willoch deltar under årets veterandag på Rudsetra 1. juni. Bildet er hentet fra 2008, da Willoch ble kåret til årets bronsebukk, på Midtre Olimb i Jevnaker.

Til Rudsetra: Kåre Willoch deltar under årets veterandag på Rudsetra 1. juni. Bildet er hentet fra 2008, da Willoch ble kåret til årets bronsebukk, på Midtre Olimb i Jevnaker. Foto:

Tidligere statsminister Kåre Willoch vil delta under markeringen av årets veterandag på Rudsætra 1. juni.

DEL

– Under besøket vil Willoch gi et tilbakeblikk på sine egne opplevelser som ung under krigen. Utover det vil han også kommentere etterkrigshistoriske politiske vegvalg som har formet både Norge og Europa inn i en ny tid, opplyses det i en pressemelding fra arrangørene.

Willoch vil også gi sine synspunkter på dagens globale situasjon med henblikk på både politikk og forholdene som avtegner seg rundt potensiell militær opprustning. Avslutningsvis, og ikke minst, har han sagt seg villig til å svare på spørsmål og kommentarer fra de frammøtte.

– Vi er overbevist om at dette blir en spennende dag med en foredragsholder som kan å sette ting i riktig kontekst, og som samtidig har en fantastisk formidlerevne, skriver arrangørene.

I tillegg til Willoch vil Kari L. Mack, leder i setras venneforening, fortelle flere historier om og fra, Rudsætra. Det dukker stadig opp forhold som ikke har vært offentlig kjent fra tidligere. 

Harestukoret vil bidra med kulturelt innslag.

Det er Rudsætras venner i samarbeid med Randsfjordmuseene som står bak arrangementet.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags