Arrangerer temakveld om ulv på Kolbu

DEL

Norges jeger- og fiskerforbund Oppland inviterer til temakveld om ulv og ulvejakt onsdag 5. desember. Møtet arrangeres i samarbeid med Jakt- og fiskesenteret og Statens naturoppsyn.

Målet med kvelden er å bidra til økt kompetanse om ulvens biologi og atferd samt utøvelse av jakt på ulv. Møtet holdes på Kolbu skole onsdag 5. desember. Erik Ola Helstad fra Statens naturoppsyn og Eivind Lurås fra jakt og fiskesenteret vil holde den faglige biten.

På møtet vil det bli orientert om ulvens biologi og atferd, spor og sportegn, forvaltning og lovverk, bestandsstatus, lisensjakt på ulv, organisering, sporing, jaktformer og jaktteknikk.

Bakgrunnen for at møtet blir arrangert er at den sørskandinaviske ulvebestanden er i stadig vekst.

– Myndighetene legger opp til at jakt utført av vanlige jegere ved lisensfelling skal være hovedvirkemiddelet i forvaltningen av ulvebestanden. Kunnskapen om ulv- og ulvejakt har begynt å komme tilbake i noen områder i takt med økningen i bestanden. Men når stadig nye områder får besøk av ulv vil ulvejakt være noe helt nytt for mange jegere og da må man rett og slett starte med å bygge opp kompetansen, heter det i en pressemelding fra arrangørene.

Møtet holdes på Kolbu skole på Østre Toten.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags