Det er meldt om forsinkede tog på Gjøvikbanen tirsdag. Det er forsinkelser og innstillinger mange steder på Østlandet på grunn av store nedbørsmengder. Beregn god tid, melder Bane Nor.

Vi har sjekket avganger fra Oslo S. Tog mot Jaren, som skulle ha gått klokka 13.42 fra Oslo S er nå berammet til å gå klokka 15.01. Det betyr over en time forsinkelse. Litt før klokka 16.30 melder passasjerer som er med toget at de ikke kommer seg videre.

Hardstappet tog

– Nå står toget sør for Nittedal stasjon, og vi har fått beskjed om at toget må returnere til Oslo. Beskjeden var først at vi blir kjørt til Movatn for alternativ transport derfra. Nå får vi beskjed om at mannskaper er på veg for å undersøke sporveksleren. Det venter vi på nå, forteller Tor Brekke Skjøtskift på telefon fra toget.

– Det er ikke kjempegod stemning her. Det er strengt tatt tre avganger fra Oslo samlet på samme tog, og det er rett og slett hardstappet, forteller Brekke Skjøtskift.

Svært mange av de reisende har ikke sete, og må stå i påvente av at toget kan kjøre videre. Hvorvidt det blir nordover eller sørover er foreløpig uklart.

Reisende blir oppfordret om å sjekke informasjonskanaler om endring av avreisetidspunkter.

– Det er mange oppgitte småbarnsforeldre som sliter med å få hentet i barnehagen og SFO. Vi har akkurat nå fått en melding om at vi vil kjøre inn til Nittedal stasjon, men det avventes litt til, sier Monica Løvstad fra Lunner i 16.50-tiden.

Ti-femten minutter senere lyder beskjeden at toget får kjøre videre inn til Nittedal og at det visstnok skal fortsette ferden nordover.

Sliter med å få nok busser

Ifølge pressevakt Håkon Myhre i NSB jobbes det på spreng for å løse problemene på Gjøvikbanen grunnet snøværet.

– Det vi har fått beskjed om er at det er store vanskeligheter ved Åneby, men også ved Nittedal. Hvorvidt strekningen vil åpne igjen utover er opp til Bane NOR å avgjøre, men vi gjør det vi kan for å løse problemet, sier Myhre.

Ifølge ham er det mange mennesker på toget nå, og det skaper også problemer når det gjelder buss for tog.

– Det finnes busser, men hvorvidt det er nok busser til å ta unna alle passasjerene er et annet spørsmål. Så vi har store utfordringer, men vi gjør det vi kan, sier Håkon Myhre.

Pressevakt Harry Korslund i Bane NOR tviler på at togene vil stoppe helt opp tirsdag ettermiddag og kveld.

– Uten å kunne si det for sikkert, så tviler jeg på det. Vi har bra med folk og maskiner ute, og har vondt for å tro det vil være en totalstopp på Gjøvikbanen ut kvelden. Men samtidig må vi se at det ikke er dagligdags kost at det kommer så mye snø over et så stort område på relativt kort tid, sier Korslund.