Kjenner du en familie som trenger en oppmuntring før jul? Tips denne gjengen!

JULEGLEDE: Med midler fra Gjensidigestiftelsen skal Anne May Egge (fra venstre) og Yvonne Bentestuen fra Røff (Brandbu Røde Kors) og Veronica C. Stokkvold fra Gran frivilligsentral ung dele ut gaver til tre familier som trenger en oppmuntring.

JULEGLEDE: Med midler fra Gjensidigestiftelsen skal Anne May Egge (fra venstre) og Yvonne Bentestuen fra Røff (Brandbu Røde Kors) og Veronica C. Stokkvold fra Gran frivilligsentral ung dele ut gaver til tre familier som trenger en oppmuntring. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Brandbu Røde Kors og Gran frivilligsentral ung vil gi en førjulsoverraskelse til tre familier i Gran som fortjener en oppmuntring.

DEL

Det er Røff, ungdomsavdelingen til Røde Kors Brandbu som har fått midler, som skal brukes til å glede barn og unge som trenger en oppmuntring. Pengene har de fått av Gjensidigestiftelsen.

– Oppland Røde Kors søkte om penger for oss, og vi fikk 9000 kroner. Vi har derfor søkt samarbeid med Gran frivilligsentral ung, som skal hjelpe oss med å finne fram til noen som fortjener det, sier Anne May Egge fra Røff.

Ønsker forslag

Veronica C. Stokkvold i Gran frivilligsentral ung er glad for å få bidra, men hun ønsker hjelp.

– Jeg vil gjerne ha forslag på familier som trenger en oppmuntring. Det behøver ikke å være familier som har veldig dårlig råd, men det kan også være opplever høytiden som vanskelig på en annen måte. Kanskje har det skjedd mye den siste tiden, sier Stokkvold.

Hun håper på mange gode forslag, og de må hun ha før fredag 14. desember.

– Vi har bestemt at tre familier skal få en pakke inneholdene forskjellige ting, til en verdi av 3000 kroner. Det kan være julepakker, gavekort, mat og andre ting. Pakkene skal leveres ut onsdag 19. desember, slik at det blir en oppmuntring inn mot høytiden, sier Stokkvold.

Ungdommene bidrar

Røff er en et gratistilbud for ungdom i Brandbu. De møtes annenhver torsdag, og ungdommene som er med der gleder seg til å bidra til å gjøre andre ungdommer glade.

– De skal kjøpe og pakke inn gaver og være med på å overrekke pakkene til de tre familiene. For ungdommene våre er det fint å få lov til å gjøre noe for andre på denne måten, sier Egge.

Stokkvold er klar på at ingen må være redde for å komme med forslag eller ta imot en pakke.

– Både forslagsstillere og familier som mottar pakker kan være anonyme. Vi har taushetsplikt, beroliger hun.

Det er kun tre kriterier som må oppfylles for å komme i betraktning:

  • Det må være barn og ungdom i familien
  • Familien må bo i Gran kommune
  • Familien må på en eller annen måte oppleve jula som vanskelig
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken