Bowls startet i Østfold for fem år siden, som en folkehelseaktivitet. Prosjektet fikk den gang støtte av Helsedirektoratet. Spillet har nå bredt seg til Hadeland.
Pengegave ga utstyr til Frivilligsentralen i Brua
Spillet foregår innendørs og har likhetstrekk med curling. Det kreves matter og baller, og alle deltar på samme premisser – uavhengig av alder og funksjonsevne.
Tirsdag var leverandøren på plass med utstyr til Frivilligsentralen i Brua, og allerede samme dag var det full aktivitet.
– Her kan alle være med, og det er ingen hinder om du sitter i rullestol, sier Marianne Orvang ved Frivilligsentralen.
Nylig mottok de 10.000 kroner i støtte fra Brandbu sanitetsforening. Disse pengene brukte de til å investere i bowlsutstyr.
– Utstyret koster totalt 25.000 kroner, så vi er ikke helt i mål enda, men vi regner med at det ordner seg, sier Orvang.
Tilbud til flest mulig
Foreløpig har de én bane. Denne vil ligge i Brandbu, men for at flest mulig skal få glede av den, vil den bli lånt ut til Gran.
– Fordi dette er en veldig fin aktivitet de aller fleste kan være med på, kommer vi til å reise ut både til Marka og Skjervum, forteller Marianne Orvang og Hilde Tangen.
Tangen er leder for sentralene i Gran.
De oppfordrer alle som har lyst til å komme og spille, men trenger sårt noen hjelpere til å organisere aktiviteten.
– Dersom noen frivillige har lyst til å være med og hjelpe til blir vi veldig glade for det. Det er bare å ta kontakt med oss i Brua, sier Tangen.
En av dem som gleder seg til å spille bowls er Arne Jørgensen fra Brandbu. Han forteller at han spiller boccia to ganger i uka på Gran.
– Dette tror jeg blir moro. Også får jeg kort vei, jeg bor jo der, sier han, og peker ut gjennom vinduet mot nabohuset.
Besøk fra Lunner
Frivilligsentralen på Harestua har holdt på i to og et halvt år, og har to baner.
– Aktiviteten har blitt veldig populær hos oss, sier leder ved Frivilligsentralen i Lunner, Toril Svendsbråten.
Sammen med flere hadde hun tatt turen til Brandbu for å prøvespille det nye utstyret, og kanskje ville de vise litt muskler overfor debutantene i nabokommunen.
Nå gleder de seg til å spille kamper på tvers av kommunegrensene.
Utfordrer ordførerne
Det er to lag som kan spille per matte, og det kan være inntil åtte spillere per lag.
Nå utfordrer ledere fra de forskjellige Frivilligsentralene ordførerne til duell.
– Det hadde vært fint om de kunne stilt som lagledere for hvert sitt lag, så skal vi sørge for at blir et vellykket arrangement, sier Marianne Orvang.
Kommentarer til denne saken