Gran klart best av hadelandskommunene

TUR: Inger, Sigrid (3) og Håkon (6) Greftegreff Frydenlund på årets viktigste rusletur.

TUR: Inger, Sigrid (3) og Håkon (6) Greftegreff Frydenlund på årets viktigste rusletur.

Artikkelen er over 2 år gammel

Både når det gjelder totalbeløp og beløp per innbygger, viser innbyggerne i Gran kommune at de bryr seg om andre.

DEL

Det viser en landsomfattende oversikt etter søndagens tv-aksjon, som i går gikk til inntekt for UNICEF.

Totalt kom det inn 218,5 millioner kroner, som i år skal gå til organisasjonens arbeid med å skaffe utdanning til barn i krigs- og konfliktområder. Landene UNICEF nå vil fokusere på er Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Les også: Håkon (6) og Sigrid (3) på årets viktigste rusletur 

På 10. plass

Oppland kommune sørget samlet sett for 8,1 millioner kroner til totalsummen, med sine 189.479 innbyggere som i snitt ga 42,93 kroner hver. Dette er nesten halvannen krone mer enn landsgjennomsnittet, som var på 41,55 kroner.

På kommunenivå viser totaloversikten at Lesja kommune ga mest per innbygger, hele 65,85 kroner, mens Gran som kom inn på en 5. plass bidro med 51,06 kroner per sjel. Av dem som la penger i bøssene, ble det i gjennomsnitt gitt 23 kroner i Gran.

Jevnaker ligger på bunnen av kommuneoversikten med 18,34 kroner i gjennomsnitt.

Når det gjelder Lunner, så ble det derimot noe kronglete opptelling, siden tellemaskina hos Sparebank1 knelte da bøssene skulle telles opp søndag kveld.

– Ved ferdig opptalte bøsser ender Lunner på 197.467 kroner, som kommer på toppen av hva som allerede er gitt, sier Hans Leite i Sparebank1 Gran.

Med mandagens nye telling, vil beløpet per innbygger bli på 44,17 kroner for Lunners vedkommende.

Fem kommuner over en halv million

Basert på totalbeløp gitt troner Lillehammer og Gjøvik øverst på statistikken for fylket med henholdsvis 1.315.959 kroner og 1.091.216 kroner gitt. Gran kaprer bronseplassen foran Vestre- og Østre Toten kommuner med totalt 699.736 kroner samlet inn.

Lunner kommune ender, etter at tellingen ble unnagjort mandag ettermiddag, med en totalsum på 401.065, med Jevnaker på en 21. plass med 122.759 kroner gitt.

Se hele oversikten her.

TØMT OG TELT: - Det ble litt hektisk da tellemaskina knelte, men Lunner ender med en total bøssesum på 197 467 kroner, sier Hans Leite i Sparebank1 Gran.

TØMT OG TELT: - Det ble litt hektisk da tellemaskina knelte, men Lunner ender med en total bøssesum på 197 467 kroner, sier Hans Leite i Sparebank1 Gran. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags