Tror ikke på krig, men kjærlighet

PÅ TORGET: Naseer Ahmed (fra venstre), Amandus Amadeus M. Bøe, Thomas Kårvand, Shakir Ahmed og Naeem Ahmed fra ahmadiyya, en reformbevegelse innen islam.

PÅ TORGET: Naseer Ahmed (fra venstre), Amandus Amadeus M. Bøe, Thomas Kårvand, Shakir Ahmed og Naeem Ahmed fra ahmadiyya, en reformbevegelse innen islam.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

– Vi vil spre budskapet om at islam baserer seg på kjærlighet til alle, sa Thomas Kårvand da han sto på stand for ahmadiyya-bevegelsen lørdag.

DEL

GRAN: Lørdag var torget i Gran fylt av partiboder og politikere. Midt blant valgprogrammene sto fem menn under et fargeløst telt. Klare for å gjøre en innsats for sin religion.

– Det er mange fordommer mot islam i verden i dag, også i Norge. Vi er ahmadiyya-muslimer og er her for å fortelle folk at islam egentlig handler om kjærlighet til alle og ikke hat mot noen, forklarte Kårvand.

Framover har gjengen planer om å være på torget første lørdag hver måned. Målet er å redusere fordommer og fortelle andre muslimer om retningen.

– Vi ønsker å vise at det finnes muslimer som ikke tror på hellig krig og som arbeider for likeverd mellom menn og kvinner, sier Kårvand.

Ahmadiyya

Ahmadiyya Muslim Jama'at er en reformbevegelse innen islam.

Bevegelsen ble grunnlagt i 1889 av Hadrat Mirza Ghulam Ahmad.

Ahmadiyya-muslimer tar sterkt avstand fra alle former for vold og terrorisme i Guds navn.

Kilde: WWW.AHMADIYYA.NO

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags