Ett og ett tunnelløp stenges for vasking

GRANSTUNNELEN: Ett og ett løp stenges for vasking denne uka.

GRANSTUNNELEN: Ett og ett løp stenges for vasking denne uka. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Tunnelvasking på gang i Granstunnelen fra tirsdag kveld til torsdag morgen.

DEL

Granstunnelen Natt til onsdag og natt til torsdag denne uka stenges ett av tunnelløpene i Granstunnelen på riksveg 4. Dette skyldes at tunnelen skal vaskes, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding.

Fra tirsdag kveld kl. 22 til kl. 05 onsdag morgen blir nordgående tunnelløp stengt, mens trafikken går som normalt i sørgående løp. Natta etter, fra onsdag kveld til torsdag morgen, blir det sørgående løpet stengt, mens trafikken går som vanlig i nordgående retning. Omkjøring for den kjøreretningen som ikke kan bruke Granstunnelen, blir på fylkesveg 16, det vil si gamle riksveg 4 gjennom Gran sentrum.

Renhold viktig

– Godt renhold av vegtunneler er viktig for trafikksikkerheten, sier byggeleder Trond Røstadstuen i Statens vegvesen.

– Støv og skitt i tunneler kan gi dårlig sikt og dårlig luft. Godt renhold i tunneler er også viktig for at de tekniske installasjonene ikke skal bli ødelagt. Miljøet i en tunnel er veldig surt på grunn av utslipp og avgasser fra kjøretøyene. Dette tærer på de fleste materialer. Tunnelvask gjennomføres derfor for å redusere slitasje på det tekniske utstyret, slik at dette kan vare lenger, sier Røstadstuen.

Videoovervåking

Støv og skitt kan også føre til problemer med videoovervåkingen som Vegtrafikksentralen (VTS) utfører for å følge med på trafikken i tunnelene.

– Denne overvåkningen skal oppdage hendelser i og ved tunnelen som kan medføre trafikkfare. Kameraene må rengjøres regelmessig for at VTS skal ha optimale forhold når de følger med på sikkerheten i tunnelene, heter det i pressemeldingen fra Statens vegvesen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken