Foreldre arrangerer fakkeltog for å berge barnehagen

Grindvoll barnehage er inne i sitt siste halvår, dersom ingen overtar driften. Nå mobiliserer foreldrene til kamp for barnehagen. Mandag blir det fakkeltog på Grindvoll.

DEL

Fredag 13. desember fikk foreldrene beskjed: Grindvoll barnehage legges ned til sommeren.

Ønsker kommunal løsning

Samtidig var styrer og eier Hege Utheim Øiom tydelig på at hun jobber iherdig mot både politikere og administrasjon for at kommunen skal ta over barnehagen.

– Vi har et godt håp om at det kan bli sånn, og kommunen virker positiv, sa hun til Hadeland i desember.

Utheim Øiom overtok barnehagen i 2006, da kommunen egentlig skulle legge den ned etter å ha drevet sammen med henne i seks år før det. Barnehagen har åtte årsverk og 28 barn denne vinteren.

... men rådmannen sier nei

Onsdag ble rådmannens anbefaling til politikerne kjent. Kjøp anbefales ikke: Totalkostnadene vurderes som usikre, beliggenheten anses som utfordrende, og en utvidelse av Roa og/eller Kalvsjø barnehage vil være et langt rimeligere alternativ, mener rådmannen.

Varaordfører Andreas Ensrud (Sp), som selv bor på Grindvoll, sa i desember at han vil jobbe hardt for å unngå nedleggelse. Hva de andre politikerne mener er foreløpig ukjent.

I forbindelse med fakkeltoget mandag inviteres både Ensrud og de andre kommunestyrepolitikerne. Både mikrofon og barnehagedør vil være åpen for dem som ønsker det.

Fakkeltog og appeller

– Vi arrangerer fakkeltog for å vise betydningen av å ha en så flott barnehage som Grindvoll, slår Anne Ingeborg Raade i foreldregruppa i Grindvoll barnehage fast i en epost til Hadeland torsdag kveld.

Fakkeltoget vil gå fra Skogglimt til Grindvoll barnehage, der det vil bli holdt appeller av både foreldregruppa og Grindvoll vel.

Grindvoll barnehage ble etablert på Skogglimt i 1979, og har holdt hus i den gamle lærerboligen ved skolen siden 1982.

Barnehagens skjebne kommer på politikernes bord i formannskapet onsdag 29. januar. Tidligere har politikerne i Lunner bestemt at Harestua barnehage skal legges ned etter inneværende barnehageår.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags