Trusler mot Hadeland folkehøgskole

Hadeland folkehøgskole er blitt utsatt for trusler.

Hadeland folkehøgskole er blitt utsatt for trusler. Foto:

Politiet meldte tirsdag om Facebook-trusler mot flere skoler i Innlandet. En av dem var Hadeland folkehøgskole.

DEL

Det bekrefter lensmann Geir Hermansen ovenfor avisen Hadeland.

På skolens egen facebookside står følgende: «God morgen! I løpet av natten har også vår skole mottatt en uspesifisert skriftlig trussel fra ukjent person via Facebook. Politiet tar denne trusselen på største alvor og er på plass for ivareta sikkerheten vår. De mener vi kan fortsette ordinær skoleaktivitet.Vi vet at det er mange skoler som har blitt truet i det siste. Det arbeideshardt for å finne den eller de som står bak truslene.»

Gudbrandsdølen Dagningen meldte tidligere at at en av skolene er Hadeland videregående skole. Det medfører altså ikke riktighet.

De øvrige skolene er Storhamar videregående skole, Gjøvik videregående skole, Sentrum videregående skole i Kongsvinger og Ringsaker videregående skole.

– Det er vurdert med uspesifikke trusler, sier operasjonsleder Hågen Løvseth til GD.

Politiet opplyser til OA at det er trusselsituasjoner i fem politidistrikt.


Skjermdump fra Facebook-siden til Hadeland folkehøgskole.

Skjermdump fra Facebook-siden til Hadeland folkehøgskole.


Ifølge politiet går trusselen på at noen skal komme til skolen med våpen.

– Politiet har hatt mannskap ved de aktuelle skolene ved skolestart. Disse mannskapene har vært bevæpnet, opplyser politiet på Twitter.

Klokka 09.30 melder de at truslene vurderes nå som ikke reelle.

– Vi har avsluttet vår patruljering ved skolene, opplyser politiet.

I en pressemelding uttaler poltiet at de ser svært alvorlig på slike trusler og har iverksatt etterforskning.

Dette er trusselen mot Gjøvik videregående skole

Tidlig tirsdag morgen var politiet på plass ved Gjøvik videregående skole. Bakgrunnen var en trussel som ved 04-tiden ble postet på skolens egen Facebook-side.

I trusselen som ble framsatt heter det at skolen står i fare hvis de ikke etterkommer en beskjed som skal være sendt til skolen. «Noen personer med håndvåpen kan plutselig befinne seg på skolen», het det i trusselen.

Stengte innganger

Trusselen førte til at politiet stengte alle innganger utenom en tirsdag morgen. Lærere skal ha informert klassene om at det var en trussel mot skolen, men at sikkerheten er ivaretatt. Undervisningen gikk som normalt.

– Vi har fått beskjed om at trusselen ble vurdert som vag av politiet, og at det er trygt å være på skolen i dag. Rektor ringte politiet i 6.30-tiden tirsdag morgen. Vi har sett minst tre politibiler på skolens område, sier en elev ved Gjøvik videregående skole til OA.

Ifølge eleven er det kun hovedinngangen som var åpen og i bruk. Elevene fikk beskjed om å holde seg i klasserommene.

TRUET: En trussel ble framsatt mot Gjøvik videregående skole via Facebook natt til tirsdag. Politiet var på stedet med flere patruljer tirsdag morgen.

TRUET: En trussel ble framsatt mot Gjøvik videregående skole via Facebook natt til tirsdag. Politiet var på stedet med flere patruljer tirsdag morgen. Foto:

– Smitteeffekt

For få dager siden skrev Drammens Tidende at en 17 år gammel gutt fra drammensdistriktet erkjente trussel mot en skole. Ifølge politiet i Drammen var det en smitteeffekt av flere tidligere trusler mot andre skoler.

– Sett i lys av den tida vi står i nå får dette alvorlige konsekvenser, både for samfunnet og for denne gutten. Han fikk hjemmebesøk av politiet, og får en anmerkning i strafferegisteret, som kan være en påkjenning videre i livet. Han har erkjent at dette var en dårlig spøk, sa leder Geir Oustorp i forebyggende enhet til Drammens Tidende.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags