Gå til sidens hovedinnhold

Deltakerrekord på Hadelandskonferansen

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag går årets Hadelandskonferanse av stabelen. Primus motor Dagfinn Edvardsen kan allerede melde om deltakerrekord.

– Vi har passert 300 påmeldte, forteller Dagfinn Edvardsen i Hadelandshagen. Og legger til at det ikke er for sent å melde seg på.

«Klart vi kan!» er mottoet for årets konferanse, som ifølge arrangørene er stedet for alle som bryr seg om utviklinga på Hadeland. På programmet står spennende foredragsholdere, som journalist og forfatter Åsne Seierstad, fotballtrener og -kommentator Tom Nordlie og direktør i Medietilsynet, Mari Velsand fra Gran. «Endring og omstilling som positiv drivkraft» er tittelen på hennes foredrag.

Edvardsen vil ellers framheve avslutningsforedraget «Ulikheter er våre største muligheter» med Aiman Shaqura.

– Dette blir en «høydare», mener Edvardsen.

Suksessgründeren og totningen Shaqura kom til Norge som ung flyktning fra Palestina, sammen med familien. Nå vil han hjelpe andre til å inkluderes i det norske samfunnet og komme inn på arbeidsmarkedet. Hans to siste initiativ «Give a Job» og «Charge» har blitt lagt merke til også utenfor Norges grenser og har ført til et samarbeid med FN og Europarådet.

Lokale suksesshistorier

Med årets konferansemotto «Klart vi kan!» vil Hadelandskonferansen vise at alt er mulig, noe Shaquras historie er ett bevis på.

– Vi får også høre masse andre gode historier på konferansen, lover Edvardsen. Ikke minst fra det lokale næringslivspanelet. Her vil fem lokale næringslivshelter presentere hva de har fått til, hvordan de har lyktes og hva de tenker om framtida, sier Edvardsen.

Panelet består av følgende næringslivsprofiler: Nina Maaø-Ruden, blogger med over 80.000 følgere, og nettbutikkgründer med base i Bjoneroa. Jakob Seem, adm.dir. for Fiber 1. Kjetil Gulbrandsen, gründer og en av eierne av Mohagen Bil. Tore Solberg, grunnlegger av Smietorget Kjøpesenter. Og Mari Bjertnæs, som blant annet driver gardsbarnehage på Nordby i Jevnaker, med førti unger og grønn profil.

Suksess må det også sies at mannen bak et av konferansens musikalske innslag, har.

– Vi var forutseende, og booket Adam Douglas tidlig, sier Edvardsen fornøyd om årets Stjernekamp-vinner.

Selve konferansen vil foregå i Kultursalen i Gran, mens konferansedeltakerne deler lunsj- og minglingsområde med elevene på Hadeland videregående skole.

Kommentarer til denne saken