Trox Auranor med kjempefrieri på Hadelandskonferansen: – Vi ønsker oss større plass og ny tomt

MANGE Å FRI TIL: Peter Sønderskov, administrerende direktør på Trox Auranor, benyttet sjansen godt da han som en av fem lokale virksomheter fikk presentere seg på Hadelandskonferansen. Han røpet av hjørnesteinsbedriften trenger mer plass, og er på jakt etter ny tomt.

MANGE Å FRI TIL: Peter Sønderskov, administrerende direktør på Trox Auranor, benyttet sjansen godt da han som en av fem lokale virksomheter fikk presentere seg på Hadelandskonferansen. Han røpet av hjørnesteinsbedriften trenger mer plass, og er på jakt etter ny tomt. Foto:

På Hadelandskonferansen fredag kunngjorde Trox Auranor at de nå ønsker å utvide virksomheten.

DEL

Med venteliste og Hadeland kultursal fylt til randen var det mange interessante tilhørere for lokale bedrifter som fikk vise seg fram på Hadelandskonferansen fredag. Administrerende direktør ved Trox Auranor, Peter Sønderskov var en av seks lokale virksomheter som fikk anledning til å presentere seg på konferansen. Han presenterte en virksomhet i vekst og med store planer for framtiden.

Ønsket speeddating i lunsjen

Den danske toppsjefen pendler Vejle-Nordre Brandbu og fortalte om en virksomhet med 175 ansatte og 257 millioner i omsetning. De ligger på et sted «der ingen kunne tru», langs naturskjønne Randsfjorden.

Der har bedriften vokst seg stor og sterk. Sjefen fortalte at han har fått en yrkesskade, og det er å se opp i taket hvor enn han er. Der kan han i svært mange tilfeller slå fast at det sitter elementer fra bedriften han leder. De er markedsledende på ventilasjon og har verden som marked.

– Speeddating og onlinedating er jo litt i vinden om dagen. Når det nå sitter 400 hadelendinger i salen tenkte jeg å benytte muligheten til å markedsføre vår Tinder-profil, sa Sønderkov humoristisk.

Han fortalte at virksomheten vokser og at de nå trenger mer plass. Publikum ble presentert et ønske om en flat og byggeklar tomt på minimum 35000 kvadratmeter. Ønsket er at tomta skal være tettere på riksveg 4 .

– Sitter det noen i lokalene her som vet noe, hører noe eller kanskje har ei tomt, så kan jeg speed-dates i lunsjen, sa Sønderkov.

TROX AURANOR: Peter Sønderskov under Hadelandskonferansen.

TROX AURANOR: Peter Sønderskov under Hadelandskonferansen. Foto:

Tyrdal tok invitasjonen

Og det var det flere som benyttet seg av. Ordfører i Lunner, Harald Tyrdal var den første som tok kontakt med dansken fra Trox Auranor.

– Jeg tok invitasjonen og snakket med han med en gang. Jeg geleidet han mot Harestua næringspark som et forslag og overlot ham til Johnny Gangsø, forteller Tyrdal. Gangsø er bestyrer i Lunner Almenning, og også styreleder i Harestua utvikling AS.

LES OGSÅ:

GREP SJANSEN: Ordfører i Lunner, Harald Tyrdal og næringsrådgiver Torstein Brandrud, tar gjerne i mot Trox Auranor i Lunner. - Det viktigste er at de blir på Hadeland, sier Tyrdal.

GREP SJANSEN: Ordfører i Lunner, Harald Tyrdal og næringsrådgiver Torstein Brandrud, tar gjerne i mot Trox Auranor i Lunner. - Det viktigste er at de blir på Hadeland, sier Tyrdal.

Lunner-ordføreren mener Hadelandskonferansen har blitt et perfekt sted å knytte kontakter mellom politikere, kommuner og nettopp næringslivet.

– Hadelandskonferansen blir også en møteplass og kan det ende med 170 nye arbeidsplasser på Harestua må vi jo si at det er ok. Det viktigste er likevel at Trox Auranor blir på Hadeland, sier Tyrdal.

At Sønderskov antar at han er en attraktiv kar på flyttefot bekreftes av at bisetningen han la til overfor Lunner-ordføreren var følgende;

– Vi har ikke ei krone å bruke på tomt.

TROX AURANOR: Peter Sønderskov under Hadelandskonferansen.

TROX AURANOR: Peter Sønderskov under Hadelandskonferansen. Foto:

Vil beholde Trox Auranor i Gran

Tyrdal og Lunner vil få sterk konkurranse fra Gran. Ordfører Willy Westhagen forteller at de allerede har en dialog med virksomheten.

– Vi har et nært samarbeid med Trox Auranor. Vi ser på alle muligheter som kommunen kan hjelpe de med. Vi har noen tomter ledig. Trox Auranor vet om vårt ståsted. Vi kjenner godt til deres utfordringer med at virksomheten vokser og at plassen de er på er for liten nå. Vi gjør alt vi kan for å beholde Trox Auranor i vår kommune. Det er nesten så jeg drømmer om natta om at vi får til noe, sier Willy Westhagen.

Hvem som til slutt vinner «kampen» om Trox Auranor, og når, er slettes ikke avgjort.

– Vi snakker ikke så mye om hva vi skal gjøre i framtida, men det er et faktum at vi har vokst ut av lokalene våre i Nordre Brandbu. Eneste utbyggingsmulighet er i høyden, og det er ikke hensiktsmessig for en produksjonsbedrift, sier Sønderskov til Hadeland.

TROX AURANOR NORGE AS

Bedriften er produsent og leverandør av luftfordelingsutstyr, i hovedsak til det nordiske markedet.

Virksomheten startet med produksjon av brannspjeld i 1974 og flyttet til eksisterende lokalisering i 1978. Selskapet har siden starten utviklet seg fra å være en nisjeleverandør av enkeltprodukter, til å bli markedsleder i Norge på luftfordelingsutstyr.

I dag dekker produktspekteret området for komfortventilasjon for det profesjonelle markedet innen næringsbygg, undervisningsbygg, hoteller, industribygg og leilighetsbygg. For kjøling leveres både aktive og passive kjølebafler. Brannspjeld til sirkulære og rektangulære kanaler leveres iht. nye krav for disse produktene.

Auranor ble kjøpt opp av Trox-konsernet i 2005, har 175 ansatte og omsetter for cirka 250 millioner kroner. Fabrikk og hovedkontor er i Brandbu med salgskontorer i Oslo, Trondheim, Stavanger, Bergen og Stockholm. Eksportandelen er på ti prosent, hovedsaklig til Sverige og Danmark.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags