Padleglede og stor interesse for kajakk på Harestua

PADLEGLEDE: Denne gjengen har nå mottatt våttkort etter introkurs hav. Fra venstre: Mona Bråten, Lena Helen Kornsæther, Roar Blyverket, kursleder Johnny Hundershagen, Nils Erik Mossing for Harestua Turpadlelalg, Sahra Comfort, Turid Håkonsen, Kari Grethe Rækstad Halvorsen, Hege Damsgaard Helsing.

PADLEGLEDE: Denne gjengen har nå mottatt våttkort etter introkurs hav. Fra venstre: Mona Bråten, Lena Helen Kornsæther, Roar Blyverket, kursleder Johnny Hundershagen, Nils Erik Mossing for Harestua Turpadlelalg, Sahra Comfort, Turid Håkonsen, Kari Grethe Rækstad Halvorsen, Hege Damsgaard Helsing. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nå har nystartede Harestua turpadlelag avholdt sitt første introduksjonskurs - og etter tre uker har de fått over 30 medlemmer.

DEL

Kurset som ble fulltegnet på kun få dager ble avholdt på Harestuvannet på tirsdag med en blid, og etter hvert, våt gjeng.

De fleste av kursdeltakerne hadde aldri hadde satt sine bein (eller bak) i en kajakk før, og ikke alle var like «vann-glade».

– Men du verden for en innsats, og under trygg og kyndig veiledning fikk alle føle på å komme ut av komfortsonen, teste nye utfordringer og til slutt på mestringsfølelsen, sier Nils Erik Mossing i Harestua turpadlelag.

Alle fikk kort

Alle besto med glans – og våttkort ble utdelt til samtlige av instruktør gjennom Norges Padleforbund, Johnny Hundershagen.

FAKTA:

Mer om kajakkursene

Introkurs hav - Hovedmål:

Du introduseres for kajakken og utstyret. Etter endt kurs har du gjennom enkel trening lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. I tillegg er du kjent med enkle sikkerhetsrutiner og ¬øvelser, samt hvordan effektivt manøvrere kajakken.

Kurset passer for alle som ønsker å begynne med padling og de som har padlet litt men ønsker å lære riktige padleteknikker.

Kurset anbefales for alle som har ambisjoner om å trives og ferdes sikkert i kajakken.

Grunnkurs hav  - Hovedmål:

Du introduseres for kajakken og utstyret. Etter endt kurs har du gjennom enkel trening lært å bruke kajakk, åre, trekk og vest. I tillegg er du kjent med enkle sikkerhetsrutiner og øvelser, samt hvordan effektivt manøvrere kajakken.

Kurset passer for alle som ønsker å begynne med padling og de som har padlet litt men ønsker å lære riktige padle- og rednings-teknikker.

Kurset anbefales for alle som har ambisjoner om å trives og ferdes sikkert i kajakken.

– Som helt nystartet klubb har vi ikke noe eget klubbutstyr enda, men med hjelp fra gode padlevenner fikk vi ordnet utstyr til alle. Siden mange av deltakerne på det første kurset aldri hadde prøvd en kajakk før, eller hadde utstyr selv, var det en utfordring for det nystartede padlelaget å skaffe nok utstyr til alle. Og vi må takke Øyvind Johansen, Gine Skogland, Ellen og Vegard Rekaa og Knut Henning Eriksen for stor hjelp, sier Nils Erik Mossing.

Nytt kurs denne uken

Allerede denne uken blir det nytt kurs, denne gangen grunnkurs havkajakk, som går over 12 timer fordelt på tre kvelder.

– Interessen har vært overveldende, og også dette kurset ble også fullsatt på kort tid, opplyser Mossing.

– Og for alle dere som har lyst, men ikke fikk plass eller hadde anledning – fortvil ikke, vi har planer om å sette opp nye kurs til høsten, sier Nils Erik Mossing, som er en av initiativtakerne bak den nystartede klubben.

Klubbens ønske er å skape et sosialt miljø med padleglede hvor felles treninger, og ikke minst turer, vil være et viktig element i miljøbyggingen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags