Med fyr på peisen, og epletoddy, nystekte lapper og sjokoladekake på menyen, inviteres turgåere på ski og på beina inn i låven på Høgkorsplassen. Med løypenettet til Øståsen skiløyper rett utenfor porten, har den hjemmekoselige varmestua blitt et populært sted for skifolket.

Eier Cathrine Barlinn og familien gikk på den omfattende jobben med å restaurere låven for noen år tilbake og åpnet i 2014 opp ny skistue. Nå går de på sin fjerde sesong. Restaureringen fikk for øvrig hederlig omtale da byggeskikkprisen i Gran kommune ble delt ut i fjor.

Litt lite snø...

Det har vært litt til og fra med skiforholdene hittil i vinter, men lørdag åpner de dørene. Hver lørdag og søndag ut mars står familien og venner klare til å servere. De vil i tillegg holde åpent torsdag og fredag i neste uke i forbindelse med NM.

- Det har bare blitt mer og mer folk som kommer hit. Vi har inntrykk at de følger godt med på Facebook der vi legger ut vær og føreforhold, sier Cathrine Barlinn.

Da kan de for eksempel ofte se at om tåka ligger tjukk nede i bygda, kan det være strålende sol oppe i høyden. Barlinn kan fortelle at mange kommer langveisfra for å finne snøen og at de har fått mange stamkunder.

- Vi tar mye bilder gjennom sesongen og holder nå på å lage en fotobok fra 2016 som folk kan bla i når de kommer innom, forteller hun.  Kommer de på søndager, står også den populære "cowboysuppa" på menyen, mens de på lørdager har tilbud om grovt brød og pålegg i tillegg til det andre utvalget.

Alltid oppdatert!

Få varsler om siste nytt – direkte på mobilen! Last ned appen hadeland.no!

App for Android finner du her.

App for iPhone/Apple finner du her.

Gi tillatelse til at appen sender deg varslinger. Da får du de viktigste nyhetene så fort de er klare!