Setter doping på dagsorden

PLANLEGGER: Lunner idrettsråd inviterer til temakveld om doping i Skøienhallen 16. januar. Fra venstre rundt bordet sitter Kai Kjeldsrud,  Arild Sande, Mona Haugen og Eva Eriksen Dahl. På andre siden sitter Per Almqvist, Marit Horgen og Jenny L. Lilleseth.

PLANLEGGER: Lunner idrettsråd inviterer til temakveld om doping i Skøienhallen 16. januar. Fra venstre rundt bordet sitter Kai Kjeldsrud, Arild Sande, Mona Haugen og Eva Eriksen Dahl. På andre siden sitter Per Almqvist, Marit Horgen og Jenny L. Lilleseth. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Lunner Idrettsråd ønsker å rette søkelyset mot doping, kroppspress og prestasjoner. Mandag 16. januar inviterer de til temakveld i Skøienhallen.

DEL

Lunner idrettsrådLUNNER: På programmet står foredrag og paneldebatt. Målgruppa for kvelden er kort oppsummert alle interesserte på hele Hadeland. Ønsket fra idrettsrådet er fullsatt Skøienhall. Gran idrettsråd er også med på arrangørsida.

– Doping er et aktuelt tema, ikke bare i forhold idrettsmiljøene men også i forhold til ungdomsmiljøet generelt, sier Marit Horgen, leder i idrettsrådet. Rådet består av representanter fra ulike idrettslag og har som hovedmål å gi idretten best mulig vilkår, blant annet gjennom dialog med kommuneledelsen. Folkehelseperspektivet er en viktig del i dette bildet.

Sette i gang en prosess

Idrettsrådet ønsker å nå bredt ut når de nå setter doping på dagsorden. Ungdom er en selvsagt målgruppe for temakvelden, enten de driver med idrett eller ikke. Det samme er foreldre, trenere, idrettsledere og andre som jobber med eller er engasjerte i det ungdom holder på med. Det er selvsagt gratis å komme inn.

Ønsket er at temakvelden skal sette i gang en prosess.

– Vi håper for eksempel at de ulike idrettsklubbene tar med seg det som kommer fram i møtet og arbeider videre med det ute i klubbene, påpeker Arild Sande i idrettsrådet.

Profilerte foredragsholdere

Kvelden innledes med foredrag. Linda Olsen fra Antidoping Norge tar utgangspunkt i spørsmålet "Doping - angår det oss?". Deretter tar Mads Kaggestad over. Han er tv-kommentator, tidligere proffsyklist og sterkt engasjert i dopingdebatten. Trening, kosthold og betraktinger om doping i idretten er hans utgangspunkt i Skøienhallen.

Etter de to har sagt sitt inviteres det til diskusjon og paneldialog. Mads Kaggestad setter seg i panelet, hvor han blant annet vil få selskap av Andreas Woie fra lokalt politi og Arvid Holmlund som representant for idretten. Holmlund er tidligere skøyteløper og har en lang karriere som fotballdommer bak seg. Avisen Hadelands ungdomsredaksjon uRed stiller med ungdomsrepresentant. I tillegg jobber idrettsrådet med å finne en idrettsutøver som kan bidra inn med sine synspunkter.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags