Kjører du sånn, kan politiet be deg vaske bilen

NÆRMEST ULESELIG: Nummerskiltet til nyhetslederen i Sandefjords Blad så slik ut etter en kjøretur tidligere i uka. Men er det greit å rulle videre på veien uten å vaske skiltene?

NÆRMEST ULESELIG: Nummerskiltet til nyhetslederen i Sandefjords Blad så slik ut etter en kjøretur tidligere i uka. Men er det greit å rulle videre på veien uten å vaske skiltene? Foto:

Så er den tida her igjen, da hele bilen nærmest skifter farge etter en tur på vegene. Men hva kreves av deg som sjåfør? Kan du kjøre med kjennetegn som bare du selv vet hva er?

DEL

Det er krav om å ha synlige kjennetegn på kjøretøyet du benytter, men hvordan reagerer politiet om du blir stoppet på vegene med skilt som er fullstendig uleselige på grunn av skitt?

– De fleste «mindre» forseelser ender med forenklede forelegg, men når det kommer til å kjøre med kjennetegn som ikke er synlige, har vi ingen kode som dekker det med forenklet, forteller leder av utrykningspolitiet i Vestfold, Olav Furre, til Sandefjords Blad.

Skal være synlige

Det betyr ikke at du som bilfører vil unngå en reaksjon.

– Om man blir stoppet med uleselige kjennetegn, får vedkommende beskjed om å vaske skiltet. Det er krav om synlige skilt. Og aner vi at man bevisst kjører med kjennetegn som ikke kan tydes, kan vi velge å anmelde, fortsetter Furre.

Har ført til domfellelse

Han viser da til bilister der man tydelig forstår at skiltene er skitne av en grunn, kanskje for å unngå registrering i bomstasjoner.

– Kjører man med nyvasket bil – og uleselige skilt – er det åpenbart med et ønske om å ikke bli gjenkjent. Det er folk som har blitt domfelt for å kjøre på den måten, men det er langt tilbake, sier Furre.

Bot

Han er klar på at dette ikke er noe stort problem.

– Nei, vi stopper ikke mange på av den grunn, sier han.

Skulle du bli anmeldt og få en bot for uleseilig skilt vil det gi et forenklet forelegg på 2600 kroner.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags