Jane stiller ut i fylkeshuset

SKINNENDE: Jane Johnsens smykker er populære.

SKINNENDE: Jane Johnsens smykker er populære.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Enda en kreativ hadelending stiller ut husflidshåndverk i Oppland fylkeskommunes foaje.

DEL

HENNUNG: Bak navnet Jane J Design står husflidshåndverker Jane Johnsen fra Hennung. Hun har strikket så lenge hun kan huske, og det ble skikkelig fart i strikketøyet da hun flyttet tilbake til Hennung i 2001 etter 22 år i Oslo med jobb i forsikringsbransjen.

Da hun flyttet tilbake til Hadeland begynte hun å eksperimentere med å strikke i metalltråd og designe smykker, og siden har hun gått på kurs for å perfeksjonere seg innen dette.

Jane har solgt smykker direkte fra sitt verksted, men også på markedsdager rundt om i bygda. Etter hvert har hun deltatt på større utstillinger, som Vinterfestivalen – Norsk Håndverk på Hadeland Glassverk i fjor vinter.

RINGER: Jane bruker mye sølv i smykkene hun lager.

RINGER: Jane bruker mye sølv i smykkene hun lager. Foto:

Jane både strikker, hekler og lager sølvringer som hun setter sammen til smykker. Sølvet kombineres gjerne med gummi, ferskvannsperler, steiner og krystaller. I hovedsak designer hun smykkene selv.

Siden 2004 har Jane også drevet med maskinstrikking, og hun designer kjoler, kåper, jakker, kåper, skjerf og andre småplagg. Mye av dette strikkes også for hånd.

I 2015 ble Jane juryert inn som medlem i Norske Husflidshåndverkere. Dette er gruppe for de profesjonelle utøverne i Norges Husflidslag.

Hun er husflidshåndverker på deltid, i tillegg til jobb i forsikringsbransjen, og driver Galleri Brande i Brandbu sammen med en kollega.

Nå skal Jane stille ut sine kunstverk i foajeen i fylkeskommunens lokaler på Lillehammer. Fra 9. august til 29. september kan man reise innom for å se på det hun har laget.

LES OGSÅ: Åpningssuksess for nye Galleri Brande

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken