- Sprenging var aller mest gøy!

KALDT MOT VARMT: Oliver Odden Granli taklet nesten 200 kuldegrader uten å miste fingrene.

KALDT MOT VARMT: Oliver Odden Granli taklet nesten 200 kuldegrader uten å miste fingrene.

Artikkelen er over 2 år gammel

Magnus Høibakk (12) var blant over 100 unger som stortrivdes med smell, røyk og bobler da Selda Ekiz holdt show.

DEL

Selda EkizJevnaker bibliotek var lørdag fyksikk- og kjemirom. Over 100 unger, pluss voksne, fikk en time med praktisk fysikk og kjemi da tv-kjendis og fysiker Selda Ekiz besøkte Jevnaker.

Det er ingen bombe å fastslå at Selda gikk hjem hos et ungt publikum, sjøl om ting smalt i lufta, røyken sto og ungene ble advart mot å røre ting som føk i lufta.

– Dette var bra. Aller mest likte jeg sprenging. Jeg er med på teknoverkstedet. Det er gøy. Vi lærer koding for å lage spill og mye annet, forteller Magnus Høibakk (12).

VIDEO:

  Fysikk og kjemi på biblioteket i Jevnaker.

  Sammen med jevnaldringene Theodor Myhre Syversen og Oliver Odden Granli, alle Jevnaker, ble han plukket ut til å være assistent for Selda.

  Stort oppmøte

  Barne- og ungdomsbibliotekar Marthe Andersen Snekkerhaugen ved biblioteket er fornøyd med stort oppmøte og Seldas innsats som en del av prosjektet Teknoverkstedet.

  FAKTA: Teknoverkstedet

  – Vi håper på mange teknospirer framover i de tre årene prosjektet varer. I dag ble det vitenskap på programmet, med Selda, sier Marthe.

  Flammer og smell

  – Noen av eksperimentene i dag er farlige, så spør mamma og pappa først, sa Selda, som startet med flammer. Assistent Theodor Myhre Syversen fikk være «flammeblåser».

  Ungene i salen svarte hele tida på spørsmål og kunne mye.

  FAKTA:

  Selda Ekiz

  Selda Ekiz er født i 1984 i Drammen og er fysiker og programleder i NRK. HUn har mastergrad i fysikk fra universitetet i Bergen.

  Fra 2011 til 2013 var hun programleder for det populærvitenskapelige ungdomsprogrammet Newton. Høsten 2013 og høsten 2014 var hun programleder for NRK Super-serien Barn ingen adgang.

  Siden 2014 har hun vært programleder i den populærhistoriske realityserien Anno. I 2013 vant hun Gullruten, sammen med Thomas Seltzer, som beste programleder.

  Fra 2008 har hun også opptrådt som stand-up komiker.

  Oliver Odden Granli fikk helt nesten 200 grader kaldt nitrogen på hånda, før Selda knuste nitrogenfryste roser og lagde solide smell med natriumhydroksid. Korker smalt i taket etter nitrogentrykk fra kolber – før hele seansen ble avsluttet med et kjempesmell i plasttønne og fargerike baller føk veggimellom.

  BILDESERIE:

  Send tekst og bilder «

  Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

  Artikkeltags