I år har det vært sammenhengende drift hos Joker Bjoneroa i 125 år. Tippoldefaren til dagens kjøpmann Roar Engensbakken startet opp i 1893, det er med andre ord et lite stykke historie, en familiebedrift med lange røtter og en hjørnestein i lokalmiljøet som får prisen som beste butikk i region øst i år.

Roar Engensbakken og kona Merethe driver butikken i dag. Det er ikke første gangen de mottar heder innad i kjeden for måten de driver.

LES OGSÅ: Joker Bjoneroa er årets nærbutikk

– Vi er veldig stolte over denne prisen, sier Merethe til avisen Hadeland.

Roar Engensbakken var fortsatt på kjøpmannstreffet torsdag.

- Det er alltid hyggelig å bli satt pris på. Vi prøver så hardt vi kan. Vi kan ikke være størst og billigst, men vi kan være den mest trivelige butikken. Vi skal være annerledes-butikken og det er viktig at vi er en sosial møteplass, sier Engenesbakken på telefon fra Gardermoen.

God service

I juryens begrunnelse framkommer det at det har blitt lagt vekt på hvor langt kjøpmannen og de andre i butikken strekker seg for å yte god service til bygdefolket og turistene i området.

– Butikken er limet i bygda. For å takke for kundenes lojalitet arrangerer butikken hvert år bursdagsfeiring med gratis grillmat, vafler og kaffe. De arrangerer tippekonkurranse og har pub og quiz, opplyser juryen om butikken.

LES OGSÅ: Feiret utvidelse med rød løper og kake

Hvert år deler Joker-kjeden ut prestisjeprisen «Årets butikk». Da blir den beste Jokerbutikken i hver region rundt om i landet hedret, i tillegg til at det kåres én hovedvinner blant disse.
Utmerkelsen gis til de fremste butikkene innen områdene kundetilfredshet, utvikling på fokusområdene i kjeden, årsresultat og lokalt engasjement innen hver region.