Gå til sidens hovedinnhold

Klevmark er "Årets potet"

Artikkelen er over 7 år gammel

GRAN: Fredag kveld ble Henning Klevmark fra Harestua utpekt som "Årets potet 2014", en hedersbetegnelse som har blitt delt ut av Gran handel og håndverk (GHH) siden den første potetfestivalen i 2006.

Til stor glede for et fullsatt festivaltelt på torget i Gran sentrum.

- Det låt mer og mer kjent, og samtidig ble jeg mer og mer skjelven, sa en ydmyk og rørt prisvinner om jurybegrunnelsen.

Nyvalgt GHH-styreleder Trond Øverlier stod for tildelingen, men det er en jury bestående av Tommy Jensen, Per Sønsteby og Rigmor Aasrud som har kommet fram til valget.

Klevmark virket oppriktig overrasket, og hadde dermed ikke forberedt noen takketale.

- Dere får komme igjen når Hjerterknekt spiller i morgen, så skal jeg prøve å rettferdiggjøre tildelingen, sa han.

- Flott ambassadør for Hadeland

Prisen er tuftet på allsidighet, derav potetnavnet, og for å bli vurdert som verdig vinner må vedkommende ha utmerket seg innen minst to helt ulike samfunnsområder.

Her er et utdrag fra begrunnelsen for at Klevmark ble vurdert som en verdig vinner.

- Henning Klevmark er musiker, komponist, tekstforfatter, lærer, maler, over gjennomsnittet historieinteressert og en flott ambassadør for Hadeland.

- Han er kanskje mest kjent som frontfigur for bandet "Hjerterknekt", der han også er komponist og tekstforfatter, heter det i begrunnelsen.

Det pekes også på hans innsats i NRK-programmet "Sanger om Norge", der han deltok i kraft av å ha laget hyllestsangen "Hadeland".

Kunstner og lærer

Klevmarks 30 år som maler og tegner trekkes fram, i tillegg til at han er kunst- og håndverkslærer ved Hadeland videregående skole.

- Årets prisvinner er en engasjert, kunnskapsrik og positiv person som får frem det beste i andre. I sitt lokalmiljø er han en viktig person som har betydd mye for mange.

- Det at han bruker av sin tid og kunnskap til glede for andre mennesker er et godt bilde på hvordan Henning er som person.

Da Klevmark mottok prisbeviset i festivalteltet på Gran, ble han femte lokale vinner på rad. I fjor vant Irene Thoresen, før henne Dag Nicolaisen. Rigmor Aasrud, nå altså jurymedlem, ble tildelt prisen i 2011. Atle Roll-Matthiesen vant i 2010. Før ham fikk Trond Viggo Torgersen, Åse Kleveland, Jo Nesbø og Jonas Gahr Støre potetprisen.

Kommentarer til denne saken