Kongeparet kommer til Oppland

Dronning Sonja fikk en varm velkomst i sitt seneste besøk i Gjøvik, den gang som utstiller i Galleri Svae. Til sommeren kommer kongeparet til Oppland igjen.

Dronning Sonja fikk en varm velkomst i sitt seneste besøk i Gjøvik, den gang som utstiller i Galleri Svae. Til sommeren kommer kongeparet til Oppland igjen. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Kongeparet har valgt seg Oppland og Hedmark som arena for en reise i jubileumsåret.

DEL

(Oppland Arbeiderblad) I 2017 fyller både kong Harald og dronning Sonja 80 år. Det skal selvsagt markeres. Og OA fikk lille julaften bekreftet at kongeparet har valgt seg Oppland og Hedmark som et av jubileumsårets reisemål.

– Vi er foreløpig helt i begynnelsen av planlegggingen av programmet for innlandsreisen, sier assisterende kommunikasjonssjef Sven Gjeruldsen ved Det kongelige hoff.

Han kan derfor foreløpig verken bekrefte eller avkrefte om kongeparet vil besøke noen steder i Vestoppland i forbindelse med denne reisen.

Folkefest

Ikke vet vi om kongeparet var av de mange som fikk lyst til å besøke Innlandet etter sommerens minutt-for-minutt-sendinger fra Skibladner og Mjøsa. Det vi imidlertid vet, er at kongeparet er glad i sjøen.

Senest under årets feiring av deres 25 første år som kongepar, valgte kongen og dronningen å seile langs kysten. Og underveis ble det både folkefest og hagefester i byene der Kongeskipet ankret opp.

Det blir spennende å høre hvilke planer som legges for kongeparets besøk i Oppland og Hedmark i jubileumsåret 2017. Og allerede første uka i februar har den skiinteresserte kongen meldt sin ankomst til Lygna, for å bivåne årets NM på ski.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken