Kjærlighet i klarinettens tid

UNGDOMSDRAMA: Ida Holten Worsøe og Tom Styve, sammen med de to korpsene, utfylte hverandre på scenen i løpet av det dramatiske korpsåret.

UNGDOMSDRAMA: Ida Holten Worsøe og Tom Styve, sammen med de to korpsene, utfylte hverandre på scenen i løpet av det dramatiske korpsåret. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Knut Nærums «Korps» åpnet latterdørene og nostalgidemningen da forestillingen gjestet Hadeland kultursal torsdag kveld.

DEL

Når det amorøst proklameres fra hovedrolleinnehaver Ida Holten Worsøe (Silje) at hun ønsker at Tom Styve (Emil) skal «holde rundt henne som en baryton», og det kommer fra salen et lengtende «ååh», vil det ikke være en ekstrem bom å si at forestillingen «Korps» traff publikum midt i hjertet.

Men den gjorde det. Latteren og smilene oppover radene levnet ingen tvil om at korps er dramatisk, fint, utviklende og flere syttendemaitog av adjektiver som så langt ikke er brukt når korpsbevegelsen blir brukt som utgangspunkt for et teater. Denne gangen var det derimot alvor, og selv om undertegnede har sin fartstid som ventilknekt i to skolekorps, føles det godt å se at korpsene tas seriøst.

ENGASJERENDE: Ida Holten Worsøe engasjerte i rollen som både Silje og korpsmamma, og mang en sjel på benkeradene kjente seg garantert igjen.

ENGASJERENDE: Ida Holten Worsøe engasjerte i rollen som både Silje og korpsmamma, og mang en sjel på benkeradene kjente seg garantert igjen. Foto:

Historien om Silje og Emil fortelles med lun humor, uten at det tys til klisjeer. Dette handler om mennesker, pubertet, kjærlighet i Souzaens tid – eller rettere sagt Frank Cofield – og hvordan en solid håndfull ungdommer har innvirkning på nærmiljø, nabolag og lokalpolitikk.

Ført i pennen av Knut Nærum og regissert av Janne Langaas, er Teater innlandets forestilling «Korps» et velskrevet kjærlighetsbrev til korpsbevegelsen, og et treffsikkert tilbakeblikk på ungdomstidens opp- og nedturer. Skrevet av en som aldri har marsjert en meter i tvilsomme bukser med striper på siden. Nærum tok for seg menneskene, og det synes.

ENKELTMENNESKER: Korps handler om enkeltmennesker, som skaper noe sammen. Noe Vilhelmine Haagensen og resten av de to korpsene, i samarbeid med skuespillerne, beviste til fulle i kultursalen torsdag kveld.

ENKELTMENNESKER: Korps handler om enkeltmennesker, som skaper noe sammen. Noe Vilhelmine Haagensen og resten av de to korpsene, i samarbeid med skuespillerne, beviste til fulle i kultursalen torsdag kveld. Foto:

Hadeland kultursal var rimelig fullsatt, og ut fra klappingen å dømme var det milevis av korpserfaring i setene. Og ble det intern humor? Nei. Ikke ekstremt.

Selvfølgelig er det enkelte øyeblikk som framkaller høyere latterbrøl blant dem som har lært seg forskjellen på kornett og trompet en gang i ungdommen. Loppemarked vil likevel være loppemarked, om du så er korps-, fotball-, orientering- eller speiderforelder. Og Dixieland Strut vil bli med oss i grava.

KORPSSELFIE: Regissør Janne Langaas (t.v.) og venninne Sonja Lerdal klarte ikke å dy seg og måtte ta en korpsselfie i lobbyen. - Det har vært fantastisk å jobbe med alle de flotte korpsene i løpet av forestillingen, sier Langaas.

KORPSSELFIE: Regissør Janne Langaas (t.v.) og venninne Sonja Lerdal klarte ikke å dy seg og måtte ta en korpsselfie i lobbyen. - Det har vært fantastisk å jobbe med alle de flotte korpsene i løpet av forestillingen, sier Langaas. Foto:

Hovedperson nummer tre ble derfor korpset selv, eller i dette tilfelle korpsene. Brandbu skolekorps og Gran Jente og Guttekorps. De var takk og pris ikke bare musikalsk staffasje, men en solid del av forestillingen. At de i tillegg spilte så det ljomet, og minnet denne arme middelaldrende marsjnostalgiker på hvor tøft korps egentlig låter når de spiller med hjertet, var den gylne rammen rundt en forestilling som utspiller seg hvert bidige år.

For alle som er med i korps.

VELSPILT: Både skuespillere og korps gjorde en kjempejobb i kultursalen. Ida Holten Worsøe og Tom Styve spilte flere roller i løpet av stykket og fremsto i et øyeblikk som keitete tenåringer, for å være bekymrede korpsforeldre det neste.

VELSPILT: Både skuespillere og korps gjorde en kjempejobb i kultursalen. Ida Holten Worsøe og Tom Styve spilte flere roller i løpet av stykket og fremsto i et øyeblikk som keitete tenåringer, for å være bekymrede korpsforeldre det neste. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags