Hanna Sofies tegning stilles ut i Oslo rådhus

Fylkesvinner: Hanna Sofie Kristiansen Lynnebakken (foran) gikk til topps i Oppland fylke og er en av 19 fylkesvinnere landet over. I bakgrunnen er resten av 5. trinn ved Trintom skole.

Fylkesvinner: Hanna Sofie Kristiansen Lynnebakken (foran) gikk til topps i Oppland fylke og er en av 19 fylkesvinnere landet over. I bakgrunnen er resten av 5. trinn ved Trintom skole. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Elever fra hele Norge har deltatt i tegnekonkurranse. En av de som får utstilt sin tegning i Oslo rådhus, er Hanna Sofie fra Gran.

DEL

GRAN: Det er elever fra 5. til 7. trinn som i disse dager har tegnet og skrevet små tekster under temaet «Hvis jeg måtte flykte».

Tirsdag åpner utstillingen med samme navn i Rådhusgalleriet i Oslo. Det Internasjonale Barnekunstmuseet, Aftenposten Junior og UNICEF Norge står bak konkurransen, som har tatt utgangspunkt i sistnevntes undervisningsprogram «Barn på flukt».

Til utstillingen er det trukket ut et bidrag fra hvert av landets 19 fylker. Hanna Sofie Kristiansen Lynnebakken fra Gran har tegnet bidraget fra Oppland.

Jorder, dyr og hus

Hanna Sofie går i femte klasse på Trintom skole, og har laget en tegning som beskriver hva hun ville savnet mest dersom hun ble tvunget på flukt fra Norge.

– Jeg har tegnet jordene, dyra og husene her. Det er tingene jeg ville savnet mest hvis jeg måtte flykte, forteller Hanna Sofie til Hadeland.

Trintom-rektor Maren Hurum forteller om stort engasjement fra elevene rundt oppgaven.

– Alle har jobbet veldig godt med tegningene sine, sier hun.

Prinsesseåpning

Det er H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit som skal stå for åpningen av utstillingen tirsdag. Barna som har bidratt med tegninger til utstillingen er naturligvis invitert til å delta.

Humorduoen Vegard og Bård Ylvisåker, kjent under navnet «Ylvis», underholder under åpningen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags