Kristoffer gjennom nåløyet - er med på stormusikal i Folketeateret

KOMEDIE: Kristoffer Grua Pedersen som Leo Bloom i The Producers, her sammen med Kirsti Lucena, skal være med i storoppsetningen av The Phantom of the Opera på Folketeateret.

KOMEDIE: Kristoffer Grua Pedersen som Leo Bloom i The Producers, her sammen med Kirsti Lucena, skal være med i storoppsetningen av The Phantom of the Opera på Folketeateret.

Artikkelen er over 2 år gammel

Kristoffer Grua Pedersen gleder seg til høsten og «The Phantom of the Opera» på Folketeateret.

DEL

The Phantom of the Opera har solgt mer enn Les Misérables i samme periode, og ligger an til å bli største suksess så langt. Det er første gang musikalen settes opp i Norge.

– Det er utrolig gøy å få være med på en slik storsatsing, sier Kristoffer Grua Pedersen.

Han gjennomgikk tre dagers audition for å kunne bli med på forestillingene i Folketeateret og kom gjennom det trange nåløyet hos regissør Stephen Barlow og Scenekvelder.

Ros til Kristoffer

– Kristoffer er en flink utøver og har etter all sannsynlighet mange spennende år framover seg på en scene, sier produsent Karianne Jæger, produsent og eier av Scenekvelder.

– Vi har brukt mange år på å få The Phantom of the Opera til Oslo. Det er Scenekvelder sin aller største musikalsatsing noensinne. Denne oppsetningen kommer til å bli noe som aldri har blitt sett før på en norsk scene og vi gleder oss enormt til å kunne vise fram vår versjon av denne fantastiske musikalen, sier Jæger.

FAKTA:

Scenekvelder

Scenekvelder AS er et privateid norsk sceneproduksjonsfirma med hovedvekt på å produsere helaftens musikaler.

Firmaet og forestillingene mottar ingen offentlig støtte. 

Selskapet står bak de største oppsettingene de siste årene på Folketeateret i Oslo, som for eksempel My Fair Lady, Jul i Blåfjell, Annie, Billy Elliot the Musical, De tre Musketerer, Mary Poppins, Singin' in the Rain og Les Misérables.

Kristoffer gleder seg også og innrømmer at å være med i en slik forestilling heller ikke drar ned på cv-en.

Tre dager audition

– Det var audition for roller over tre dager. Første dag var det sang. Andre dag var det tekstlesing på engelsk og bevegelse med koreograf. Tredje dagen var det mer sang, i grupper og kor. Til slutt var det et lite intervju. Jeg fikk uansett vist hvem jeg er og fikk en god følelse, sier Kristoffer.

FAKTA:

Om forestillingen

The Phantom of the Opera er en fortelling om kunstens inspirasjon og kraft, og om å lengte etter kjærlighet.

I handlingens sentrum står det mystiske og ensomme operafantomet på operaen i Paris, og hans besettelse av ballettdanserinnen Christine Daaé.

Andrew Lloyd Webbers følelsesladde musikk har gjort at The Phantom Of the Opera i dag er en av verdens mest populære musikaler.

Siden urpremieren i London 1986 har den blitt sett av over 140 millioner mennesker i 30 land.

Han blir en del av ensemblet under hovedscener og får diverse roller.

Kristoffer er frilanser og synes det er godt å ha en jobb til høsten med flere måneders varighet.

Stort med komedie

– Jeg har vært med på flere kortvarige prosjekter. Nå øver jeg til en rolle i «Fame» i Sarpsborg, ett prosjekt likt i størrelse som det Hadeland Janitsjar gjør, sier Kristoffer.

Han skryter av «The Producers» og alle aktørene som var med og sikret suksess i Hadeland kultursal.

– Sinnssykt gøy–og endelig en komedie. Det ga mersmak, sier mannen, som nå vil få gjensyn med mange hadelendinger i Folketeateret.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags