Bakedag på Lunner ungdomsskole

Foto:

Av
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

JulElever fra voksenopplæringen besøkte Lunner ungdomsskole på onsdag. Agendaen var julekakebaking. Vi bakte tradisjonelle norske julekaker som brune pinner og serinakaker og en eritreisk kake som kalles ambasha. Elevene jobbet godt sammen og lærte av hverandre. Etterpå satt vi sammen, spiste, snakket og koste oss. Kakene falt i smak hos alle.

Dette er det andre møtet mellom elevene fra Lunner ungdomsskole og elevene fra voksenopplæringen. Det første møtet fant sted i oktober hvor formålet var å bli kjent.

Tanken bak dette samarbeidet er integrering, og vi lærere tenker at dette er en vinn-vinn- situasjon. Elevene fra VO får i tillegg til norsktrening også kjennskap til det norske skole-systemet og blir nærmere kjent med nordmenn og norsk kultur. De norske elevene får vite hvordan det er å være flyktning , bli kjent med mennesker med annen kultur og bakgrunn og får kjennskap til hvordan det er å leve i land hvor det er uroligheter.

Vi er alle enige om at vi ønsker å fortsette samarbeidet. Neste prosjekt finner også sted på kjøkkenet hvor vi skal lage sterk afrikansk mat. "Du er ikke skikkelig mann dersom du ikke har spist en hel chili", sier en elev fra Eritrea. "Jeg har gjort det", svarer en norsk elev og får dermed konstatert at han er mann med stor M, og alle ler.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags