Vi kjenner ikke morgendagen

På Hadeland sier vi gjerne «En veit ikke mye føre seg»

På Hadeland sier vi gjerne «En veit ikke mye føre seg»

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Tirsdagens lederI helgen ble NM for janitsjarkorps arrangert i Trondheim by. Musikere fra hele landet møtes årlig til denne festen i Trondheim, og flere av disse er fra vår region og vårt nærområde. Vi har rekruttert musikanter til flere av de aller beste korpsene, og vi har også ett korps hjemmehørende på Hadeland som deltar.


Arrangementet er en stor fest fra ende til annen. Deltakelsen i år var rekordstor. Olavshallen er fylt av musikk i to lange dager til ende. Arrangementet er et sted for konkurranse og musikkprestasjoner, men det er ikke minst en møteplass. I februar møtes brassbandmusikerne i Bergen, mens Trondheim er plassen for janitsjarkorpsene denne faste helgen i mars. Livsvarige vennskap både skapes og vedlikeholdes gjennom disse sammenkomstene.

Jeg har deltatt på utallige NM. En intens periode som skal forløses på en liten halvtime på scena under konkurransen. Og kosen etterpå når du møter kjente, kan snakke med andre musikanter og for en stakket stund være litt nerdete. Rett og slett bare være opptatt av det å spille i korps.
Kultursjefen i Gran, Tommy Jensen, var en av mange som hadde planlagt for ei slik helg. Han er slagverker, og spilte med Nannestad janitsjar. Hele familien spiller i samme korps, og de var ferdige med sin prestasjon fredag. Lørdag ville han høre flere korps, flere tolkninger, mer musikk. Hadeland Janitsjar var et av de siste korpsene han lyttet til, før han og samboeren tok seg en runde på instrumentutstillingen for titte. Han var ivrig og ville få mest mulig musikk ut av helge, forteller samboeren.

Så var det over. Livet tok slutt. Helt uten forvarsel. På en dag som skulle være en fest, en feiring og en hyllest til musikken som betydde så mye for både Tommy og resten av familien.

På Hadeland sier vi gjerne «En veit ikke mye føre seg». Og godt er kanskje det. Vi glemmer det ofte, men får innimellom noen brutale påminnelser. Denne får være en slik, om at livet er nå. Ikke i morgen, eller neste år. Det er akkurat nå.

Livet er nå. Ikke i morgen, eller neste år. Det er akkurat nå.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags