Brudd og forstuinger - men rolig påske lokalt

PÅ VAKT: Ann Charlotte Andreassen Lunde (26), Bjørn Jarle Bartnes (26), Anne May Egge (38), Yvonne Bentestuen Åmot (30) og Ida Eirin Bendiksen (18) i beredskapshytta på Lygna første påskedag.

PÅ VAKT: Ann Charlotte Andreassen Lunde (26), Bjørn Jarle Bartnes (26), Anne May Egge (38), Yvonne Bentestuen Åmot (30) og Ida Eirin Bendiksen (18) i beredskapshytta på Lygna første påskedag.

Artikkelen er over 1 år gammel

Lunner Røde Kors og Brandbu Røde Kors melder om få skader blant påskeskiløpere hittil i påsken.

DEL

Lunner Røde Kors har hatt tre henteoppdrag. De har hatt base i hovedkvarteret på Harestua, med tanke på å være midt mellom Mylla-området og Brovoll.

– Vi har tatt oss av ett tilfelle av beinbrudd og hentet vedkommende. Det har vært harde skiløyper og dermed litt høgere fart. Vi har også tatt oss av et par forstuede bein, forteller Truls Strømsodd, på vakt sammen med Eva Nilsen.

Få skader

– Det har vært få oppdrag. Folk er flinke til å vurdere egen form og bruke riktig utstyr, sier Eva.

En årsak til færre skadetilfeller på Hadeland enn mange steder ellers er fraværet av større alpinanlegg.

– På langfredag var det 32 skader meldt i Oppland, 18 i Valdres og 13 i Gudbrandsdalen. 14 var henteoppdrag. De fleste skadene var i alpinbakker, opplyser Truls.

Stor skiutfart

Brandbu Røde Kors har i mange år holdt til i hytte ved Lygnasæter. De kunne første påskedag melde om kun en skadebehandling i løpet av påsken, i palmehelga, da de tok seg av en skulder ute av ledd.

– Det har vært veldig stor utfart på Lygna. Det er litt harde og isete løyper, men lite skader. I stedet er vi en informasjonskilde for folk som lurer på ting. Folk setter pris på at vi er i området, forteller Anne May Egge, en av fem medlemmer i hytta første påskedag.

– Vi er 18 medlemmer på alarmliste, men ser gjerne at flere vil bli medlemmer, sier Egge.

Aktiv ungdomsgruppe

Yngst på vakt er 18-åringen Ida Eirin Bendiksen. Men hun er likevel erfaring, gjennom RØFF-gruppa i Brandbu. RØFF står for Røde Kors Friluftsliv og Førstehjelp og er ei egen ungdomsavdeling for aldersgruppa 13–17 år.

– Jeg ble presentert opplegget og angrer ikke på at jeg ble med. Det er morsomt å være medlem og nå har jeg blitt veileder i RØFF. Det er 15 aktive ungdommer i gruppa, forteller Ida Eirin.

– Samholdet i Brandbu Røde Kors er veldig bra. Vi er en stor «familie», med forskjellige folk og bakgrunner, sier Anne May Egge.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags