Gå til sidens hovedinnhold

Løypekjører: – Jeg er sikker på at det blir skiføre til 1. mai

Artikkelen er over 3 år gammel

Både Mylla Løypeforening og Øståsen Skiløyper melder om flotte føreforhold og mye snø. Til helga kommer vårvarmen.

– Nå står jeg i garasjen etter å ha kjørt løypemaskinen om Bislingen. Men det blir en tur til Nordstrand og Svea også. Til helga blir alle løyper kjørt opp igjen på nytt, forteller Arild Bernstrøm i Mylla Løypeforening tirsdag formiddag.

Han forteller om 80 centimeter snødybde og hard skitrasé.

Skiføre til 1. mai

– Jeg er sikker på at det blir skiføre til 1. mai. Det kom fem centimeter snø på Bislingen mandag. Jeg har kjørt opp barnebakken på Bislingen i dag. Jeg fikk tilbakemeldinger i påsken på at det var populært. Det er fint i sola nå. Orrhaneleiken har begynt og jeg så spor etter tiur i dagtidlig, forteller Bernstrøm.

Han melder også om flere biler med skiløpere parkert ved Mylla dam.

Øståsen Skiløypers faste mann på løypemaskin, Sigmund Hamar, har også kjørt løyper tirsdag, forteller Kasper Andresen i Øståsen Skiløyper, på telefon fra Lushaughytta.

Folk innom Lushaughytta

– Folk har nok lest Hadeland. Det er flere skigåere oppom hytta i dag og tar bilder. Her er det sol og fine forhold, sier Andresen.

LES OGSÅ: Det første lasset byggevarer kjørt inn til Hadelands høyest beliggende byggeplass

Han melder også om bra skitraseer og fine forhold.

Varmere vårvær

– Løypeforholdene framover er avhengig av om hvor kaldt det blir om nettene, men til helga blir det uansett fint å gå på ski, forteller Andresen.

Til helga er det spådd skyet vær, men 8–9 varmegrader på dagtid på Hadeland. Neste uke blir det enda varmere og sol. Fram mot førstkommende helg er det spådd sol og varmere vær.

LES OGSÅ: Til helga kan du nyte skituren i mange varmegrader

Kommentarer til denne saken