– Vask ryggekameraet!

VASK KAMERAET: Et ryggekamera gir veldig god hjelp når du rygger inn på parkeringsplassen, men det kan bli en falsk trygghet hvis kameraet er skittent.

VASK KAMERAET: Et ryggekamera gir veldig god hjelp når du rygger inn på parkeringsplassen, men det kan bli en falsk trygghet hvis kameraet er skittent. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Et skittent ryggekamera er ikke til å stole på, advarer NAF.

DEL

Norges Automobilforbund (NAF) anbefaler bilister å rygge inn når de parkerer, for eksempel i et parkeringshus, men altså å sørge for å vaske ryggekameraet først.

– Med uklart bilde på skjermen er det fort gjort å kjøre inn i en vegg, stolpe eller annen bil. I verste fall kan du treffe en person du ikke ser på en skjerm med dårlig bilde, advarer Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Han minner om at det er ekstra viktig å huske på i disse tider med mye slaps og søle.

Bruk speilene

– Gode hjelpemidler fritar ikke sjåføren fra å bruke eget blikk. Er ryggekameraet skittent, må du bruke speilene for å sørge for å komme deg inn på parkeringsplassen, sier Sødal i en pressemelding.

Har du en liten sprayflaske med vann eller væske som ikke fryser, kan du spraye kameraet godt og så tørke forsiktig av med en klut, råder Sødal.

– Det er viktig å tenke på at man har ansvaret selv uavhengig av førerstøttesystemer, sensorer og kameraer. Det nytter ikke å skylde på bilen om man kjører inn i noe eller noen, sier han.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags