Unik lokalbedrift innen plast og netthandel

NÆRINGSKUNDER: Bjørn Haakenstad Nilsen og Eplast leverer mange plastdeler på bestilling.

NÆRINGSKUNDER: Bjørn Haakenstad Nilsen og Eplast leverer mange plastdeler på bestilling.

Eplast på Jaren er en høyst moderne produksjonsbedrift og kundene bestiller via nettet.

DEL

Næringsliv– Det unike med oss er at vi kapper til produktene, for eksempel via tegninger kundene sender oss og som vi «mater inn» via en pc som styrer maskinene våre, forteller Bjørn Haakenstad Nilsen, daglig leder i ePlast AS.

Kundene er bedrifter innen industri, for eksempel oljerelatert industri eller oppdrettsnæringen.

Bedriften holder til i leide lokaler hos Øystein Lunde på Jaren.

Mål om vekst

– Vi kommer til å omsette for over en million kroner allerede i år. I 2018 er målet å omsette for mellom fem og ti millioner kroner, forteller Haakenstad Nilsen, som har to ansatte ellers med på laget.

LES OGSÅ:

Dette er ePlast

ePlast ble etablert i september 2016. Bedriften tilbyr digitale løsninger for plast halvfabrikata.

ePlast lagerfører de største formatene av teknisk plast. De fører i tillegg andre standardstørrelser og formater.

Bedriften mener fordeler ved å bestille tilkappede formater er lavere fraktomkostninger, raskere leveranser, bestilling etter behov, minimalt med restavfall og enklere lagerhold.

ePlast leverer også bearbeidede deler i plast ut fra kundens tegninger og spesifikasjoner, og alt fra prototyper til serieproduksjon.

Kilde: www.eplast.no

– Bjørn Aalerust jobber med administrasjon og webservice, mens Anners Grini jobber i produksjonen, forteller daglig leder.

Anners Grini står ved en automatisk maskin, som selv plukker ut det nødvendige blant 22 verktøy, før en plastkomponent blir lagd på nøyaktig mål som bestilt.

Startet for seg sjøl

– Jeg startet selskapet i september 2016 og holdt til først i Hadelandshagen, med å bygge opp kunderelasjoner, opplyser Haakenstad Nilsen, som har 27 års erfaring fra bransjen, blant annet som daglig leder i Vink Norway AS.

– Jeg ble utsatt for en skiskade i alpinbakken og var sjukmeldt et år. Etter det bestemte jeg meg for å starte for meg sjøl. Et mål er å ansette flere enn oss tre i dag, sier daglig leder.

Han har et godt nettverk, det gjelder også råvareleverandører av plast.

– Vi tenker også miljø og samler alt restavfall i produksjonen, sier Haakenstad Nilsen.

Eplast disponerer 500 kvadratmeter, inkludert lager, der produktene ligger på hyller og er nummerkodet.

Millioninvestering

– Vi har mange store ordrer nå som skal ut. Kundene er foreløpig i Norge, men vi har registrert domenet i Sverige og Danmark, opplyser Haakenstad Nilsen.

Han sier at bedriften like greit kan ligge på Hadeland som i Oslo, også logistikkmessig. Dessuten kommer kundene sjelden innom på Jaren, handel foregår via nett.

– Vi har investert i maskiner til 2,5 millioner kroner og har et varelager verdt det samme. Netthandel er framtida. Hele konseptet vårt er unikt, sier Bjørn Haakenstad Nilsen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags