Glassverkets Norgesglass er blitt til bar på Gardermoen

4320: Den nye baren på Gardermoen består av 4320 Norgesglass fra Hadeland Glassverk.

4320: Den nye baren på Gardermoen består av 4320 Norgesglass fra Hadeland Glassverk. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

4.230 Norgesglass levert av Hadeland Glassverk skaper en ny av Gardermoens nye serveringssteder.

DEL

Gardermoen: Det er arkitektfirmaet Snøhetta som har tegnet baren til Select Service Partner (SSP), på Gardermoen. Navnet er naturlig nok «Norgesglasset».

Baren er nemlig innredet med Norgesglass fra Hadeland Glassverk. Administrerende direktør Kari S. Roll-Matthiesen synes at resultatet har blitt helt strålende.

– Hadeland Glassverk og Norgesglasset har allerede høstet mange anerkjennende ord for den nye baren. Vi ønsker SSP til lykke med nysatsingen, og gleder oss over å være en del av prosjektet, sier Roll-Matthiesen.

I tillegg til de 4.230 Norgesglassene som er brukt til å skape barens tak, vegger og lamper, får gjestene også servert både mat og drikke fra Norgesglass.

– De har til og med spekemat i Norgesglass, ler HGs administrerende.

Ble skapt i 1902

Det kjente sylteglasset, med sin karakteristiske Norge-logo, revolusjonerte den norske matkulturen da det kom på markedet i 1902. For første gang i historien kunne husmødrene med enkelhet konservere matvarer slik at de kunne spises året gjennom.

Det var verkseier Hans Berg på Hadeland Glassverk som satte i gang den første produksjonen av det som senere skulle bli til Norgesglasset. Han var inspirert av glasskrukker for hermetisering, sylting og konservering fra den engelske produsenten Kilner Jar, men designet selv en forbedret lokk-mekanisme for å gjøre krukken lufttett.

Her kan du lese mer om Norgesglasset.

Sommeren 2014 ble Norgesglasset relansert i sin tradisjonelle form og utvidet med nye spennende produkter. Sortimentet inneholder alt fra eplemost og frokostblandingen granola, drikkeglass og en 6,0 liters drikkedispenser til modeller i porselen, der noen også bærer det ærverdige stråmønsteret fra Porsgrunds Porselænsfabrik.

Glad glassverkseier

– Glassverkets eier, Atle Brynestad, har i mange år brent litt ekstra for Norgesglasset, og synes det derfor er ekstra moro at vi fikk dette oppdraget på Gardermoen, forteller Kari S. Roll-Matthiesen.

Glassverket har et eget Norgesglasshus der de blant annet produserer eget syltetøy, og selvfølgelig selger tomme glass.

– Norgesglasset revolusjonerte lagring av mat i Norge, og det er nå en glede å kunne by på et lite stykke norsk historie og stolthet, sier Morten Solberg Nilsen i Select Service Partner (SSP) til Romerikes Blad.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.