Gå til sidens hovedinnhold

Vant 319 millioner i Vikinglotto – sov da telefonen kom

Artikkelen er over 3 år gammel

Torsdag ettermiddag fikk Norsk Tipping endelig snakket med mannen som onsdag kveld vant 319 millioner kroner.

(Oppland Arbeiderblad)

Faktisk var det vinneren som selv ringte til Norsk Tipping.

– Jeg hadde duppet av, og fikk ikke med meg at Norsk Tipping forsøkte å få tak i meg, sier mannen som ikke svarte på tippeselskapets gjentatte forsøk på å få fatt i ham med det glade budskap onsdag kveld

Mannen vant alene hele førstepremiepotten i Vikinglotto på svimlende 319.332.895 kroner.

– Jeg er ganske rolig av meg, men det er klart: Dette er helt absurd! Men selvsagt også fantastisk, sier manen til Norsk Tippings hjemmesider.

Fortsetter i jobben

Da Norsk Tipping fikk mannen i tale torsdag, var han i full gang på jobben. Og jobbe, det har han tenkt til å fortsette med.

– Ja, i hundre prosent også, konstaterer vinneren, som da han våknet torsdag kveld sjekket nummeret og så hvem det var som hadde ringt ham flere ganger. Deretter var han snar til å sjekke tippekupongen.

– Jeg vet ikke hva jeg tenkte. Det var helt tomt. Helt absurd. Jeg burde kanskje vært helt euforisk nå, men jeg er en rolig person som ikke tar av. Samtidig: Det er klart jeg er veldig, veldig glad, sier familiefaren, som ikke har rukket å tenke på hva han skal gjøre med pengene.

 – Men jvil sørge for å ta vare på dem rundt meg, konstaterer den anonyme vinneren, som ikke er geografisk plassert noe sted i Norge av Norsk Tipping.

– Veldig spesielt å formidle

Onsdagens premiepott er det tredje høyeste vinnerbeløpet som er utbetalt fra Norsk Tipping i historie, og den nest største i Vikinglotto.

Den største premien er Eurojackpot i august 2017 på 441,3 millioner kroner, og den nest største er 341,3 millioner kroner i Vikinglotto i november 2017.

– Selv om vi etter flere store premier siste året har begynt å bli vant til slike kvelder, er det likevel veldig spesielt å formidle en så hyggelig og overraskende beskjed, sier vinneransvarlig i Norsk Tipping, Ingrid Roterud Mathisen.

To nordmenn kan også juble over andrepremien på 1.461.205 kroner hver. Den ene av dem er fra Oppland.

Kommentarer til denne saken