Begrenset togtrafikk på Gjøvikbanen i uke 31

TOG: Det vil bli begrenset togtrafikk på Gjøvikbanen og andre linjer på Østlandet i uke 31.

TOG: Det vil bli begrenset togtrafikk på Gjøvikbanen og andre linjer på Østlandet i uke 31. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Oslo S vil være stengt for all togtrafikk 5. og 6. august. I hele uke 31 vil togtrafikken på Gjøvikbanen være noe begrenset.

DEL

På grunn av fornyelse og vedlikehold er togtrafikken til Østlandet kraftig redusert. Fram til nå har ikke dette påvirket Gjøvikbanen. I uke 31 går det ingen tog mellom Grefsen Stasjon og Oslo S. Kommunikasjonsrådgiver for NSB, Gina Scholz, skriver om dette i en pressemelding.

– Lokaltogene og de korte regiontogene har rundt 70 prosent redusert kapasitet denne første uken i august, noe som ytterligere utfordrer logistikken rundt Oslotrafikken og de mulighetene vi har for å frakte reisende på den måten vi ønsker.

Dette innebærer at Gjøvikbanen stenges mellom Oslo S og Grefsen hele uka. Østfoldbanen holdes fortsatt stengt, og det er færre avganger mot Asker og Drammen. Dessuten blir det arbeid i Romeriksporten som fører til en 15 minutters generell forsinkelse på alle togreiser på hovedbanen mellom Oslo og Eidsvoll.

På toppen av det hele stenger hele Oslo S 5. og 6. august slik at Bane NOR kan gjøre nødvendige tester.

Alternativer

Statens vegvesen, Bane NOR, NSB og Ruter samarbeider om å informere om arbeidene og finne så gode alternativer som mulig for de reisende.

– For Gjøvikbanen er det T-bane mellom Oslo S- Storo og overgang til tog. Lørdag og søndag setter vi også inn busser for regiontogene inn og ut av Oslo, samt kjører busser mellom Oslo S og Oslo Lufthavn Gardermoen, sier Scholz og understreker at det er viktig å beregne ekstra reisetid.

Reiser kan fortsatt planlegges på nsb.no og i NSBs app.

Oversikt over arbeidene og reisealternativene finnes her.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags