Nå skal Olavs ost konkurrere i VM

GRÜNDER: Olav Lie-Nilsen ved Thorbjørnrud Hotell er prisbelønt for sin satsing på lokalmat.

GRÜNDER: Olav Lie-Nilsen ved Thorbjørnrud Hotell er prisbelønt for sin satsing på lokalmat.

Thorbjørnrud hotells cheddarost reiser denne uken til London for å delta i oste-VM.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

– Dette er vårt første VM, så det er klart det er spennende å vise fram produktene våre på en slik arena. Vi er med mest for moro skyld, men det er alltid spennende å komme ut av Norge og få inspirasjon fra hvordan andre jobber, sier Olav Lie Nilsen ved Thorbjørnrud hotell i en pressemelding.

Osten Kraftkar fra Tingvollost tok VM-gull i fjor.

– Norge har jo hevdet seg tidligere, og det har vi blitt inspirert av, sier Nilsen.

LES OGSÅ: Thorbjørnrud hedret for egen cheddar

Ostemakeren fra Thorbjørnrud er ikke alene om å bli inspirert av fjorårets suksess: Gårdsmatorganisasjonen Hanen gleder seg nemlig over rekordstor deltakelse fra Norge i år: I alt 17 norske produsenter deltar med totalt 40 oster.

– Det er utrolig morsomt å se at norske produsenter ser verdien av å konkurrere. All oppmerksomheten Kraftkar fikk etter seieren i fjor, har inspirert mange til å tenke nytt om markedsføring, sier Bernt Bucher-Johannessen, daglig leder i Hanen.

Han er helt sikker på at flere norske oster vil hevde seg i årets konkurranse:

– For kvaliteten på norsk ost er fantastisk.

LES OGSÅ: Startet ysteri i svømmebassenget

VM, som egentlig heter World cheese awards, arrangeres hvert år av den britiske stiftelsen The guild of fine food.

Lever det travle liv på landet 

Datterens allergi fikk Olav til å satse på sauemelk

Bonden: Olav Lie-Nilsen har sjelden tid til å hvile seg på stabburstrappa.

Bonden: Olav Lie-Nilsen har sjelden tid til å hvile seg på stabburstrappa. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags