Har du sett en slik krabat?

OTER: Bildet er et viltkamerabilde fra Etna.

OTER: Bildet er et viltkamerabilde fra Etna. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Spørsmålet kommer fra Dokkadeltaet Nasjonale Våtmarkssenter. De jobber med å kartlegge oterbestanden i Oppland fylke,og ønsker hjelp fra publikum.

DEL

– Oteren er rødlistet etter en bestandsnedgang på 75 prosent de siste 15 årene. Hvor stor bestanden av oter er estimeres blant annet ut fra statistikk over påkjørte otere. Dette tallet gir ikke nødvendigvis et riktig bilde av hvor mye oter som finnes, og derfor har startet opp et prosjekt der man på sikt ønsker å kartlegge oterbestanden i hele fylket, skriver Dokkadeltates Nasjonale Våtmarkssenter i en pressemelding.

Norge har som mål å ha en levedyktig bestand av oter. For å nå dette målet må vi først skaffe en god oversikt over hvor mye oter som faktisk finnes. Viltkameraer, registrering av påkjørte otere, samt spor og sportegn kan gi en pekepinn på hvor mye oter som finnes.

– Den beste informasjonskilden er allikevel observasjoner fra folk som ferdes ute langs vann og vassdrag. Vi setter stor pris på om folk som har sett oter tar kontakt med oss, lyder oppfordringen fra senteret. Meldinger tas gjerne imot på mail eller telefon.

– Vi oppfordrer også publikum om å legge inn observasjoner i Artsobservasjoner, en database utviklet av Artsdatabanken, heter det i pressemeldingen.

Les også: Snø og kulde går ut over kattuglene

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.