Politiet har fått 150 nye tips

BORTFØRT: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) skal ha blitt bortført fra familins bolig her på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober i fjor. Foto: Vidar Sandnes/Politiet

BORTFØRT: Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) skal ha blitt bortført fra familins bolig her på Fjellhamar i Lørenskog 31. oktober i fjor. Foto: Vidar Sandnes/Politiet

Politiet bekrefter at de har mottatt en flere tips på de tre personene som ble etterlyst torsdag formiddag.

DEL

Fredag formiddag gjennomførte politiet sin tredje pressekonferanse etter at de gikk offentlig ut med saken om den antatte bortføringen av Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68).

Fortsatt er det ifølge politiet ikke kommet livstegn fra den savnede 68-åringen siden 31. oktober i fjor.

Politiinspektør Tommy Brøske startet fredagens pressekonferanse med å snakke om pressens betydning i saken, og at de etter offentliggjøringen har mottatt en rekke tips.

Tips om identitet

Torsdag etterlyste politiet tre personer utenfor arbeidsplassen til Anne-Elisabeth Falkevik Hagens ektemann. De skulle da ha blitt filmet samme morgen som kvinnen skal ha blitt bortført fra hjemmet til ekteparet i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog.

Nå bekrefter politiinspektør Tommy Brøske at de har mottatt 150 nye tips siden forrige pressekonferanse – blant annet på identiteten på de tre personene.

– Torsdag hadde vi fått inn over 100 tips. I dag har det kommet inn ytterligere 150 tips. Både når det gjelder personer, adresser og kjøretøy. Vi i politiet tror flere kan sitte på materiale som vi er interreserte i fra 31. oktober i fjor, sier han.

Flere av tipsene skal ifølge politiinspektøren dreie seg om aktivieten rundt Futurum-bygget der Tom Hagen har sin arbeidsplass.

– Syklisten er foreløpig ikke identifisert og vi ber fortsatt om at vedkommende identifiserer seg. Vi har fått tips om de to andre personene. Nå ønsker vi ytterligere tips om hvem disse kan være.

  Ber fortsatt om tips

  Politiet forteller fredag at hovedbudskapet deres er fortsatt tips til politiet.

  – Vi vet ikke hvor hun har vært holdt skjult eller om det har vært på én eller flere plaser. Vi ber derfor publikum være oppmerksomme på uvanlig aktivitet i deres nærmiljø

  Les også: Hagen bodde ikke hjemme på nesten to måneder etter forsvinningen – naboene måtte ta inn posten

  Politiet nevner blant annet at det i hytteområder kan være aktuelt at den bortførte kvinnen har vært holdt fanget.

  – Har dere sett tildekte vinduer, byggeplasser og isolering i forkant av 31. oktober eller uvanlige innkjøp slik som av kvinneprodukter, ber vi dere ta kontakt.

  Brøske påpeker at det kan være ressurskrevende å holde et menneske innesperret over så lang tid.

  – Men det trenger heller ikke å være det, sier politiinspektøren.

  SMS/MMS: hltips til 2005 EPOST: tips@hadeland.no TLF: 61 31 31 32 Send video

  Utelukker ikke utenlandske kriminelle

  Fortsatt har ikke politiet noen mistenkte i saken, men utelukket ikke at det kunne dreie seg om utenlandske kriminelle.

  – Vi kan heller ikke utelukke at hun holdes fanget i utlandet eller at eiendommen, familien og arbeidsplass har vært holdt under oppsikt i forkant av bortføringen, sier Brøske.

  Les også: Må betale hver gang det kommuniseres med kidnapperne

  Antatt bortført

  Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) forsvant fra familiens bolig i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog på morgenen eller formiddagen 31. oktober 2018. Det var også sist gang familien har fått livstegn fra den forsvunnede kvinnen.

  Det skal ha vært ektemannen Tom Hagen (68) som fant trusselbrevet fra de antatte gjerningspersonene. Der skal de ha truet med å drepe kvinnen hvis ektemannen kontaktet politiet. Det ble også framsatt et krav om ni millioner euro (cirka 87 millioner kroner) i løsepenger i form av kryptovaluta. Flere medier har tidligere meldt at dette skal dreie seg om valutaen Monero som er ekstremt vanskelig å spore.

  FAKTA:

  • Anne-Elisabeth Falkevik Hagen (68) ble trolig bortført fra sitt hjem i Sloraveien på Lørenskog om morgenen eller formiddagen 31. oktober 2018.
  • Gift med forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (68).
  • Politiet brøt stillheten om saken onsdag 9. januar. Etterforskningen ble holdt hemmelig i ti uker på grunn av trusselen mot Hagens liv og helse.
  • Det er ikke kommet tegn på at Hagen er i live. 
  • Det er framsatt trusler og løsepengekrav med kryptovalutaen monero. Beløpet er ikke bekreftet av politiet, men er ifølge VG på 9 millioner euro.
  • Ifølge eksperter er det vanskelig å framskaffe 9 millioner euro i monero. Valutaen er vanskelig å omsette, og transaksjoner er vanskelig, men ikke umulig å spore.
  • Familien har fulgt politiets råd om ikke å innfri løsepengekravet.
  • Det skal være funnet flere ark med beskjeder i huset. Et trusselbrev skal være skrevet på gebrokkent norsk. I trusselbrevet skal det ha stått at Hagen vil bli drept dersom politiet involveres.
  • Tom Hagen skal ha kontaktet politiet få timer etter først å ha søkt etter og ringt sin kone.
  • Det er ikke kjent om Hagen holdes i Norge eller i utlandet. Ifølge politiet tyder tegn på profesjonalitet.
  • Det er benyttet en digital kommunikasjonsplattform som innebærer at man betaler når man svarer.
  • Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt, med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol.
  • Torsdag formiddag etterlyste politiet tre menn som skal ha vært sett gående utenfor arbeidsplassen til ektemannen Tom Hagen, i det aktuelle tidspunktet bortføringen skal ha funnet sted.
  Send tekst og bilder «

  Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

  Artikkeltags