Fersk sjåfør kjørte i 135 km/t i 80-sone

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

HADELAND: I september i fjor skal en da 18 år gammel mann fra Hadeland ha kjørt i 135 km/t i en 80-sone langs riksveg 4. I Gjøvik tingrett erklærte bilføreren seg delvis skyldig etter tiltalebeslutningen.

Han ble idømt en samfunnsstraff på 36 timer og mister retten til å føre motorvogn i ti måneder. Han må dermed ta ny førerprøve for å få førerkort på nytt.

I tingretten framholdt bilføreren at han maksimalt kjørte i 100–110 km/t på strekningen politiet gjennomsnittsmålte kjøringen, og at 135 km/t ikke kunne stemme. Rettens mindretall, en av meddommerne, kom også til at det var en mulighet for at domfeltes bil ikke hadde passert et referansepunkt nummer to da tidsmåleren på politiets video ble stanset. Som rettens mindretall mente meddommeren at domfeltes forklaring om hvilken fart han holdt måtte legges til grunn for straffeutmålingen.

Rettens flertall mente bilen hadde passert det andre referansepunktet under fartsmålingen, basert på politiets forklaring og video fra gjennomsnittsfartsmålingen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags