Slåsskampen i Hønefoss var under fadderfest - ikke russefest

MYE FOLK: Politiet hadde sitt fulle hyre med å håndtere utelivet i Hønefoss natt til søndag. Bildet er fra St. Olavs gate, hvor mange samlet seg. Personer på dette bildet var ikke involvert i bråk.

MYE FOLK: Politiet hadde sitt fulle hyre med å håndtere utelivet i Hønefoss natt til søndag. Bildet er fra St. Olavs gate, hvor mange samlet seg. Personer på dette bildet var ikke involvert i bråk. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Politiet måtte bortvise ni personer fra Hønefoss sentrum natt til søndag.

DEL

Natt til søndag meldte politiet på Twitter at flere personer ble bortvist fra Hønefoss sentrum natt til søndag. Denne meldingen ble senere gjengitt av både avisen Hadeland og Ringerikes Blad.

Politiet fikk melding om slagsmålet klokken 01.28. Meldingen inn til politiet lød på at 10 til 15 personer var involvert. Det endte altså med at ni ble bortvist. Det ble ikke meldt om personskader.

Etter at Hadeland omtalte hendelsen, så har avisen blitt kontaktet av en av arrangørene for festen. Det viser seg at dette ikke var en russefest, men en fadderfest hvor både 3. klassinger og 1. klassinger ved Hadeland videregående skole var tilstede.

Det var ikke lov med medbrakt drikke, men servering på eget område for personer over 18 år. Etter det Hadeland kjenner til, var det også ungdommer som ikke går på HVS tilstede på festen. Hvem som var involvert i slåsskampen, og hvorfor den oppsto, er ukjent.

– Dialogen med utestedet var god. Det var flere rutinerte vakter som gjorde en god jobb. Men verken vi eller vaktene hadde sjans til å håndtere et par hundre ungdommer samlet i en liten sentrumsgate, sier sier innsatsleder Jens Ole Hval til Ringerikes Blad.

Hadeland videregående skole har ikke noe med selve fadderfesten å gjøre.

Meldingen fra politiet på Twitter.

Meldingen fra politiet på Twitter. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags