Mann satt i arrest etter å ha truet kvinne og hennes familie

Politiet besluttet å pågripe en mann etter at han skal ha framsatt drapstrusler mot en kvinne og hennes familie ved 23-tiden onsdag kveld.

DEL

Mannen skal først ha kommet med verbale trusler, før han senere har oppsøkt kvinne bopel.

Operasjonsleder Atle B von Obstfelder sier til Hadeland at politiet ser alvorlig på at mannen valgte å oppsøke kvinnens bopel, og at det var grunnlaget for beslutningen om å pågripe mannen. De fryktet at situasjonen kunne eskalere.

Kjent for politiet

Både mannen og kvinnen bor i samme område i Lunner kommune, og er hjemmehørende på Hadeland. Begge er i 50-årene. Mannen skal være kjent for politiet fra tidligere.

Han skal blant annet ha forulempet offentlig tjenestemann, og ha framsatt lignende trusler som det han gjorde onsdag. Han er dessuten mistenkt for tyverier og ordensforstyrrelser den siste tiden. Dette er forhold han ikke er tiltalt eller dømt for.

– Mannen ble pågrepet et lite stykke unna kvinnens bopel og kjørt til sentralarresten. Saken vil bli fulgt opp av politiet på Hadeland, og mannen skal etter planen avhøres i løpet av torsdagen, opplyser von Obstfelder.

Har en relasjon

Lensmann Geir Hermansen opplyser at det er en relasjon mellom mannen og kvinnen.

Politiadvokat Frode Aabak opplyser at politiet etterforsker saken videre.

– Vi vurderer fortløpende hva som gjøres med han. Det er fortsatt uavklart om han blir løslatt etter avhør eller framstilt for varetekt, sier Frode Aabak, politiadvokat i Innlandet politidistrikt.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags