Lasse Lehre vil vite hvordan ordførerne forbereder fylkesbytte

Fylkesskifte: Lasse Lehre (H), hrt ved kommunegrensa mellom Lunner og Nittedal, og fylkesgrensa mellom Oppland og Akershus.

Fylkesskifte: Lasse Lehre (H), hrt ved kommunegrensa mellom Lunner og Nittedal, og fylkesgrensa mellom Oppland og Akershus. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra 1. januar 2020 vil Lunner bli en del av Viken fylke. I den anledning stiller Lasse Lehre (H) spørsmål til ordfører Harald Tyrdal (Ap) som han vil ha svar på i kommunestyremøtet torsdag.

DEL

Et fylkesbytte vil berøre ansvaret for en rekke tjenester for innbyggerne i Lunner. Dette gjelder skole, kollektivtransport, veger, kultur og tannhelse.

Lehre understreker viktigheten av disse tjenestene, og ønsker derfor en avklaring på i hvilken grad innbyggerne vil oppleve konsekvensene av et fylkesbytte. Han mener det er viktig at eventuelle endringer gjøres på en måte som er best mulig for innbyggerne i Lunner.

Lehre mener kommunen vil kunne få til de beste løsningene hvis de er tidlig inne i prosessene og har god dialog med de berørte fylkeskommunene.

På bakgrunn av dette stiller Lehre følgende spørsmål til ordfører Harald Tyrdal (Ap):

  1. Har ordføreren tatt initiativ til å møte politisk ledelse i Oppland, Akershus og Viken for å diskutere hvordan bytte til et nytt fylke kan gjøres på best mulig måte for Lunner?
  2. Har ordføreren vært i dialog med fylkeskommunene for å sikre en avklaring om Lunner-elevenes mulighet til fortsatt å gå på Hadeland videregående skole?
  3. Har ordføreren vært i dialog med Opplandstrafikk og Ruter for å sikre at kollektivtransporten etter fylkesbyttet best mulig ivaretar behovet til Lunners innbyggere?

Spørsmålene stilles i kommunestyret torsdag 13. desember.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags