Også i år blir det egen festivalakevitt

KUNSTNER: Anna Widén har laget de kjente hestene som først ble laget i betong. Senere ble de laget i tre - og står nå utenfor Glasslåven for godt. Kunstneren har laget etiketten til årets festivalakevitt.

KUNSTNER: Anna Widén har laget de kjente hestene som først ble laget i betong. Senere ble de laget i tre - og står nå utenfor Glasslåven for godt. Kunstneren har laget etiketten til årets festivalakevitt. Foto:

For tredje år på rad blir det egen akevitt på Potetfestivalen. I år er det kunstneren Anna Widén som har laget etiketten.

DEL

– Vi samarbeider med Det Norske Brenneri i Grimstad. Akevitten har ligget på eikefat for å godgjøre seg, og nå er den tappet på flaske, forteller Kari Framstad Lokrheim.

Totalt blir det produsert 1000 flasker med festivalakevitt. Flaskene er nummerert, og er blitt et samlerobjekt. I fjor var det Ulla-Mari Brantenberg som hadde laget etiketten. I år er det en annen hadelandskunstner som har fått utfordringen, nemlig Anna Widén.

Hun har blant annet laget de mye omtalte hestene utenfor Glasslåven. Det første året hadde ikke flaskene egen kunstneretikett.

LES OGSÅ: Hestene på plassen sin 

Hadelandsakevitten selges også ellers i året, men da med en helt annen etikett.

Hadelandsakevitten selger så det kost 

Akevitten lanseres torsdag morgen.

Christopher Blix Hammer var født på Gran i 1720. Han regnes som akevittens grunnlegger. Han ga blant annet ut en lærebok i destillasjon og smaksetting av kornbrennevin. Akevitten i dag lages på potetsprit.
 

Se bilder fra fjorårets festival:

Bildeserie

BILDESERIE: Glimt fra Potetfestivalens siste dag

FESTIVAL: Glimt fra lørdagen på Gran.
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags