Gå til sidens hovedinnhold

Denne Facebook-tabba tar kaka

Artikkelen er over 3 år gammel

«Fersk glede – hver eneste dag», heter det hos Råde Bakeri. Gleden bakeriet spredte 5. juli, tar likevel kaka.

(Moss Avis)

Råde Bakeri glemte å skrive at de ville trekke ut én vinner da de lovet en ostekake for riktig svar i denne månedens konkurranse på Facebook.

I løpet av åtte timer på ettermiddagen og kvelden 5. juli raste det inn over 170 riktige svar.

– Vi ler av oss selv. Alle med rett svar får kake, smiler driftsleder Linda Fredriksen i Råde Bakeri Utsalg - som velger å snu glippen til noe positivt.

Premier for over 100.000 kroner

Råde Bakeri gir gjerne bort én kake i måneden via en konkurranse blant folk som liker eller følger bakeriet på Facebook.

Etter den ørlille glippen, som bakeriet kanskje kunne ha kommet unna med, deler den lokale bakeren derimot ut over 170 – etthundredeogsytti – ostekaker i juli.

Drøye 170 ostekaker tilsvarer månedspremier for nesten 15 år. Og med en utsalgspris på 690 kroner kaka, så blir det kaker til en verdi av over 100.000 kroner.

– Ja, det er fine premier, smiler Fredriksen.

«Tråkket i deigen»

Hvorvidt hun ble hvetemelhvit, eller en smule nedfor da det ble oppdaget at bakeriet hadde «tråkket i deigen», vites ikke.

Det vi derimot kan fastslå er at Fredriksen stråler som en solskinnsbolle når vi treffer henne for å skrive om denne tross alt glade saken.

Bakeriet kunne nok ha gått ut på Facebook-siden og forklart glippen, trukket eksempelvis 10 vinnere, og trolig ha blitt tilgitt av sine følgere.

Rak rygg

I stedet valgte Råde Bakeri å stå for sine gale ordvalg – og gi samtlige med rett svar et gavekort på en ostekake.

– Ja, vi ville gjøre dette på en ordentlig og skikkelig måte. Det fortjener kundene våre. Og vi synes bare det er kjempehyggelig at så mange svarte riktig og at alle disse nå vinner en ostekake av oss, smiler Linda Fredriksen.

– Det var utrolig moro å se at vi fikk vinnere fra hele fylket – Råde, Moss, Sarpsborg, Fredrikstad og Indre Østfold. Og så har vi vinnere fra Son og Vestby og Oslo og attpåtil Kristiansand, forteller Fredriksen.

Mamma vant

Blant alle vinnerne er Gerd Wenche Bråthen, moren til konditor Sigurd Bråthen – som stod avbildet med en ostekake i konkurransen.

Og det var en gevinst som i dobbelt forstand falt i smak. For i motsetning til sønnen er hun ikke videre begeistret for å stå og bake. Derfor skal hun hente ut ostekaken til 34-årsdagen til Sigurds storebror, Arild, på mandag. Og kanskje blir det Sigurd som baker'n!

Over 5000 liker Råde Bakeri på Facebook og over 5000 følger bakeriet på samme kanal.

– Og med denne saken med så mange vinnere, så er det jo bare å oppfordre andre til å like oss. For her kan det være kake å hente, ler Linda – glad for å ha vendt glippen til en gla'sak.

Kommentarer til denne saken