Dette mener leserne at den nye ferga på Randsfjorden bør hete

NAVN PÅ FERGA: Forslagene strømmer inn.

NAVN PÅ FERGA: Forslagene strømmer inn. Foto:

I tellende stund har det kommet over 100 navneforslag når det gjelder elferge på Randsfjorden. Kreativiteten er stor blant våre lesere.

DEL

Mange forslag har noe med el i navnet og at NSB blir Vy har heller ikke gått forslagstillerene hus forbi. Navneforslagene kommer også helt gratis i utgangspunktet i forhold til to bokstaver til 280 millioner kroner.

Noen navneforslag er av historisk art, som Halvdan Svarte, mens andre forslag henspiller på at dagens ferge også i perioder har ligget på land eller vært ute av drift. Som Terje Gundersbys forslag «I drift».

BAKGRUNN:

Randsfjorden skal få elferge, men hva skal den hete?

Dessuten er navn med bru i seg populært. Hittil er Morten Sagstuens forslag om «Rundlurt» som nytt navn det som har begeistret andre forslagsstillere mest.

Elmer, Elling, El Diablo, Elrondo, Elbru og Elvis er noen av de elektriske forslagene. Et lokalt navn fra Bjoneroa burde i den sammenheng være Ellen, men vi er ikke forslagsberettiget.

Det har også kommet forslag direkte på saken via avisens hjemmeside. Helge Tryggeseth har vært særs kreativ på morgenkvisten og lister blant annet følgende: Randsfjordkongen, El-rand, Rands-el, El-Rands, Elbalja, Rigmorbalja, Grønnruta, Grønnferja, Ferja, Elhesten, Fremtiden, Bjoneroa, Fjorda, Brandbu, Maria, Sonja (da kommer hun sikkert å «åpner» ruta, og døper ferga), Maud (da kommer nok hele kongefamilien) og Sørumsjenta.

Det bølger uansett inn med nye forslag i skrivende stund, som Fy, Watt og Volt.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags