(Ringerikes Blad)

NB! Vi beklager problemer med videovisningen på stående mobil. Bruk mobilen horisontalt for å se.

I dag ligger Jevnaker på «vippen» mellom Oppland og Buskerud.

– Det er nå døra for et fylkesbytte står åpen. Vi vet ikke når det blir mulig neste gang. Dette er et gyllent øyeblikk for å komme inn i et fylke som gir bedre tjenester for innbyggerne våre, sa rådmann May-Britt Nordli i begynnelsen av januar.

Da la hun og ordfører Lars Magnussen (Ap) fram en utredning om fylkestilhørighet. Der var svaret Viken i alle spørsmål som er viktige for å kunne yte best mulig tjenester til innbyggerne.

LES MER: Jevnakerledelsen med et rungende ja til fylkesbytte

I forrige uke var det folkemøte om spørsmålet i Jevnaker, og rundt 50 personer møtte. Flere av dem var kommunestyrepolitikere. På folkemøtet var det aldri særlig høy temperatur, i motsetning til under kommunereform-møtene i 2016.

Du kan følge møtet direkte i sendingen fra Jevnaker kommune i toppen av saken. Vi kommer også til å videreformidle debatten direkte i form av tekst.

 

Lunner tar debatten samtidig

Selve utredningen til Jevnaker er laget sammen med Lunner kommune. Også der konkluderte rådmannen med at fylkesbytte vil være det beste. Denne avgjørelsen har politikerne i formannskapet senere støttet.

Også i Lunner skal kommunestyret diskutere saken i kveld.

Gran på vei til å snu?

Den tredje hadelandskommunen, Gran, har flere ganger sagt nei til å delta i utredningen. Denne uken fridde imidlertid flere posisjons-politikere til Jevnaker og Lunner, med en uttalelse om at de ønsker et samlet Hadeland.