Inviterer til møte om Hadelands framtid

HADELANDS FRAMTID: Fylkesrådmann for nye Innlandet fylkeskommune, Trond Bamrud, kommer til Hadeland 4. april. Dette bildet er tatt da han gjestet Hadeland videregående skole i januar.

HADELANDS FRAMTID: Fylkesrådmann for nye Innlandet fylkeskommune, Trond Bamrud, kommer til Hadeland 4. april. Dette bildet er tatt da han gjestet Hadeland videregående skole i januar. Foto:

4. april inviteres interesserte til møte om Hadelands framtid når Gran, Lunner og Jevnaker deles i to forskjellige fylker.

DEL

Hadelandshagen inviterer til møtet, og det holdes i deres lokaler i Storgata 15 i Gran.

Fylkesrådmann for nye Innlandet, Trond Bamrud, kommer. Han er utfordret på å snakke om hva som skjer med videregående skole, samferdsel og næringsliv når Lunner og Jevnaker går til Viken mens Gran blir en del av nye Innlandet.

Fylkene skal bli nye enheter fra 1. januar 2020, og en del arbeid er allerede gjort. Leder for regionkontoret på Hadeland, Sigmund Hagen, vil innlede på møtet for å redegjøre for status så langt.

LES OGSÅ: Hadeland i to fylker – hva nå?

INNLEDER: Sigmund Hagen, leder for regionkontoret for Hadeland, innleder på møtet.

INNLEDER: Sigmund Hagen, leder for regionkontoret for Hadeland, innleder på møtet. Foto:

Møtet i Hadelandshagen er åpent for alle. Dagfinn Edvardsen, daglig leder i Hadelandshagen, håper mange møter opp da han oppfatter innholdet som viktig for nettopp framtida for Hadeland.

– Det er viktig å sikre gode løsninger for Hadeland videregående skole slik at elever fra Lunner og Jevnaker kan søke seg dit selv om de hører til et annet fylke. Det er dessuten mange spørsmål rundt offentlig kommunikasjon det er viktig å lande, sier Edvardsen.

LES OGSÅ:

– Møtet sikrer at en får høre status for Innlandet, men Vikens stemme mangler. Hvorfor er ikke de med?

– Vårt inntrykk er at Innlandet har kommet en del lengre enn Viken i mange av disse spørsmålene. Samtidig tror vi at Sigmund Hagen kan gi en god status også fra den kanten når vi kommer til 4. april, sier Edvardsen.

LES OGSÅ:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags